Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija na 5 točaka
Povratak na članak

Sindikat zatečen mjerama koje će u postupku reforme zdravstvenog sustava podržati Most

- Naime, iako se u javno prezentiranom tekstu nabraja 5 točaka i ciljevi reformiranja zdravstvenog sustava iz samog teksta ne proizlaze jasne mjere kojima se ti ciljevi mogu ostvariti. Dapače, zadani ciljevi uopće se ne mogu ostvariti nabrojanim mjerama- smatra Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske

Komentari 15

ST
strpljenspasen
16:25 30.12.2015.

nesto se mora napraviti da se zaustavi odljev strucnjaka i smanj trosak ....ne vjerujem da ce se zdrastvo privatizirati ali povecati nadoplare po nekim kriterijima ..mozda po veci ni place itd ili ce morati povecati pdv. uglavnom nemozemo bez rezovazova i povecanja poreza ..nece ici ..plus kompletam sistem se mora smanjiti barem 30%mislim na javni sektor

VL
IV
ivanlovin
17:05 30.12.2015.

evo sta su sindikati, u bolnici su u postotku najmanje doktora od cjelog osoblja. a sindikati brane interese radnika. pa sad vi mislite sta bi sindikati napravili da drzava da duplo vece place doktorima. odmah bi ostalo osoblje rekla a nama. tako da sindikatima brane interese najvece skupine u tom sindikatu. pa sad vi mislite kad ce sindikat da se izbori za doktore. u drzavnom sektoru ministarstva place idu ovako 3 godisnja srednja skola oko 3500 kuna, 4 godisnja srednja skola 4000 kuna i osoba koja zavrasi fakultet ima placu od 4200 kuna. jer to nije sramota i jos se pitamo zasto mladi skolovani bjeze van.

VL
Avatar superhik74
superhik74
17:08 30.12.2015.

Jos ce uvesti prisilan rad za lijecnike i zabranu odlaska u inozemstvo. Jesmo li se "borili" za ulazak u EU i "slobodnu razmjenu ljudi i kapitala", te "Euro-Atlanske integracije", e pa sada uzivajmo u integraciji lijecnika u zapadnu Europu, ne moze samo Kolinda primati NATO placu a lijecnici da rade za kune. Uskoro nece ostati nitko tko je sposoban, uhljebi ionako ne mogu nigdje drugo nego u Hrvatskoj.

VL
SC
Schlosser
16:42 30.12.2015.

Svi su za reforme ali po svojoj mjeri a kako smo mi Hrvati jako pametni trebat ce nam par mil. reformi da bi se svima udovoljilo.

VL
ST
stefj
16:45 30.12.2015.

He, he sindikat je protiv da se u pregovore uključe liječnici u proces pregovaranja... Znači, oni ne smiju znati o čemu se pregovara u zdravstvu?

VL
UR
uragan
16:33 30.12.2015.

Ajmo Hrvatska

VL
LA
LANA555
16:36 30.12.2015.

Bice cirkusa !

VL
TO
tonkica
17:25 30.12.2015.

Jao ti sindikati, mislim, kaj ih ja mrzim...ovo je pet POCETNIH tocaka, znaci da ce se, kada uvide realno i stvarno stanje u zdravstvu, mijenjati i prilagodavati, ali osnovna ideja je tu, to je bit! Bitno je da imaju nekakvu viziju od koje pocinju. Isuse, cak i ja u svome poslu moram poceti od idejne skice, i rijetko kada zavrsni proizvod bude identican idejnoj skici.

VL
DU
Deleted user
17:17 30.12.2015.

Na vrlo dobar MOST ov prijedlog javili si se, a i kako ne bi, zdravstveni sindikalci! Kao da je netko od Kukulelevaca, koji bi samo opstruirali i kontrirali, bez obzira na bitno. i izgleda kao da samo sindikalci poznaju problematiku,u, a mi, ostali dugotrajni čekači iz bolničkih koridora ne? Čini mi se da oni ne štite zdravstvo, čak ni pozicije zdravstvenih djelatnika, nego svoje apanaže i pozicije.

VL
RO
rotšild
20:24 30.12.2015.

Hrvatska pod broj jedan treba ignorirati pravila europske masonske kaljuže, pod broj dva u razumnoj mjeri štampati kune, pod broj tri podići plače i mirovine, pod broj četiri uništiti uvozni lobi ,pod pet povezati plavu i zelenu Hrvatsku,pod šest, osnivati zadruge, pod sedam izgraditi hladnjače i skladišta i omogučiti malim poljoprivednim gospodarstvima za plasiranje svoj proizvod.Pod osam osnivanje hrvatske državne banke koja če sve to podupirati.Ne smijemo dozvoliti doći u položaj grka kada su im strane banke zatvarale vrata i nisu mogli doći do svoga novca.Živjela Suverena Hrvatska Država.

VL
DU
Deleted user
17:15 30.12.2015.

MOST uopćeno priča, iznosi uopćene prijedloge i teze i čeka dok ne dobije jasne upute od stvarnih vođa MOST-a. kao i do sada. Sve u svemu, i dalje pokazuju kako su veliko razočaranje za sve koji smo se nadali dosljednomnom izbacivanju ne samo korumpiranih i osuđivanih, nego i osumnjičenih, dosljednom provođenju kvalitetnih istraga te podizanju dobro pripremljenih i činjenično potkrijepljenih optužnica. Ovaqko; samo smo dibili nova imena koja će nastaviti po dosadašnjem; uzmi "stoki sitnog zuba" i zadnju kunu, povećaj nezaposlenost, osiromaši one koji još nisu, zaštiti bankare, kapitaliste i političare

VL
DU
Deleted user
18:02 30.12.2015.

Kažu da je smješno s doktorima potpisati strukovni kolektivni ugovor, a nije smješno da sindikat sestara ugovara s vlasti plaću doktora (današnja praksa Mrsićevog zakona o reprezentativnosti sindikata! Kada nas boli idemo doktoru a ne med. sestri! Med. sestra imaa važnu ulogu u zdravstvu, no nije korektno da ulogu dojktora u zdravstvu, njihova primanja i sl. regulira med. sestra!

VL
LA
Lavica7
16:44 30.12.2015.

Ne sekirajte se, to je Bozo rekao, to nista ne znaci.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.