Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže pomoć

Sindikat: Vlada ugasila Vjesnik preko Twittera

vjesnik, prosvjed
Patrik Macek/PIXSELL
15.02.2012.
u 10:07

Očekujemo podršku javnosti i saborskih zastupnika da se očuva list tako duge tradicije i radna mjesta 130 zaposlenih – kazala je Biljana Bašić

Desetak novinara Vjesnika jutros je na ulazu u Sabor dočekivalo zastupnike kako bi dobili njihovu potporu da se Vjesnik spasi od stečaja. Predsjednica Vjesnikove podružnice Sindikata novinara Hrvatske Biljana Bašić rekla je kako vjeruje da ih vladajući žele izbrisati jer se netko želi dočepati vrijednog zemljišta na kojem se nalazi Vjesnikova redakcija.

– Najbolji način da se to napravi je prvo izbrisati ljude, a onda osvojiti teritorij. Očekujemo podršku javnosti i saborskih zastupnika da se očuva list tako duge tradicije i radna mjesta 130 zaposlenih – kazala je Biljana Bašić. Njezin kolega i predsjednik Vjesnikova ogranka HND-a Zlatko Herljević rekao je kako mu je nevjerojatno da je Vlada u 24 sata promijenila mišljenje i Vjesnik de facto ugasila preko društvene mreže Twitter.

– Vlast, ne radimo razliku između HDZ-a i SDP-a, koja je željela da se o njima lijepo piše, snosi najveću odgovornost. Vjesnik ne treba ugasiti, nego maknuti šape s njega i dopustiti da se razvije u neovisno glasilo – poručio je predsjednik Sindikata novinara Hrvatske Anton Filić.

– Nevjerojatno mi je da je tako malo odgovornosti i osjećaja prema novinama sa 72 godišnjom tradicijom. Dvadeset godina su po potrebi mijenjali glavne urednike, mi smo radili, 20 godina je bilo dovoljno da uzmu sve što smo imali po potrebi, mi nemamo ništa, uzeli su nam čak i prostor – kazao je Herljević te ustvrdio da ne mogu amnestirati ni ovu ni prošlu Vladu.

– HDZ je učinio najveću štetu jer je u zadnjih 7,5 godina dirigiranog novinarstva potpuno uništio Vjesnik. SDP, međutim, nije amnestiran od odgovornosti jer je vladao od 2000. do 2004., a mi smo i tada postavljali zahtjeve da se riješi pitanje Vjesnika – zaključio je Herljević te dodao da pitanje Vjesnika nikada nije riješeno i kako to treba biti na savjesti našim političarima.

Komentara 20

DR
Drivo
14:01 15.02.2012.

Hreljevicu, u periodu 2000-2004 je Vjesnik bio respektabilna novina i istinski izvor informacija s odlicnom dopisnickom mrezom i izvrsnim novinarima. Ti nisi dizao glas kad su Tvoje kolege dobivale otkaz i kad su primani podobni na mjesta sposobnih. Nisi dizao glas kad je probrana ekipa isla trositi Vjesnikov novac na dnevnice, taksije, ruckove i vecere po Briselu i Strasburu, namjestajuci racune i dizuci dnevnice nizasto. Kazete netko je pozelio nekretnine? A gdje su vam? Pa Narodne novine press d.o.o. nemaju nekretnine, koliko znam. Mozda se varam. No i ako je netko pozelio nekretnine, tko garantira vracanje dugova gdje je Narodne novine press. d.o.o. duznik a ne tiskovina Vjesnik? Vi ste sami izgubili radna mjesta, gospoje i gospodo poslusni novinari, vi ste kasno digli glas, sad kad je vama dogorilo. Niste iskoristili priliku ostati respektabilnom novinom zahvaljujuci ZNA SE kome.

BB
brle brkić
18:37 15.02.2012.

To se tako neradi daste došli sa traktorima e to bi već nešta bilo a ovako piši kući propaloje nažalost.

Avatar wratnik
wratnik
11:17 15.02.2012.

15.02.2012. u 10:16h Bay je napisao/la: Samo najobičniji idiot i mamlaz može predložiti stečaj jedinog ozbiljnog lista u RH ................................... Kako bi bilo daga ti preuzmes??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije