Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat upozorava:

'Ovakva situacija još nije zabilježena. Zaposlenici HRT-a mogli bi ostati bez plaća'

HRT zgrada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
06.10.2016.
u 15:04

'Novonastala situacija u kojoj HRT nema glavnog ravnatelja do sada još nije zabilježena'

Reprezentativni sindikati HRT-a danas su se oglasili priopćenjem o odluci Nadzornog odbora (NO) HRT-a prema kojoj od 1. listopada Hrvatska radiotelevizija nema zakonskog zastupnika niti odgovorne osobe ističući da ta odluka ne pridonosi stabilnosti upravljanja HRT-om te kako može izazvati ozbiljne poteškoće u funkcioniranju javnog servisa.

– Novonastala situacija u kojoj HRT nema glavnog ravnatelja do sada još nije zabilježena, stoga reprezentativni sindikati izražavaju zabrinutost u pogledu postupaka Nadzornog odbora, čija bi uloga trebala biti nadziranje poslovanja. Sindikati izražavaju zabrinutost da bi zbog toga moglo doći do problema u funkcioniranju HRT-a, emitiranja radijskog i televizijskog programa te kako bi zaposlenici HRT-a mogli ostati bez plaća – ističe se u priopćenju Samostalnog sindikata radnika HRT-a i HURS sindikata tehnike HRT-a.

U njemu se "zahvaljuju dosadašnjem vršitelju dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniši Kovačiću na naporima koje je uložio radi ponovne uspostave socijalnog dijaloga i potpisivanja Kolektivnog ugovora u travnju ove godine".

Reakcija reprezentativnih sindikata uslijedila je nakon što je Nadzorni odbor HRT-a na izvanrednoj žurnoj sjednici  održanoj u srijedu donio zaključak kojim se utvrđuje da prestankom mandata v.d. glavnog ravnatelja Siniše Kovačića od 1. listopada Hrvatska radiotelevizija nema zakonskog zastupnika niti odgovorne osobe, bez obzira na stanje upisa u sudskom registru, o čemu će NO obavijestiti Trgovački sud u Zagrebu.

– Radi zaštite interesa HRT-a te osiguranja redovnog poslovanja HRT-a u novonastalim okolnostima, Nadzorni odbor utvrđuje obvezu Ravnateljstva HRT-a i svih v.d. ravnatelja poslovnih jedinica HRT-a da nastave rukovoditi  svojim poslovnim jedinicama, svaki u okviru svojih nadležnosti iz djelokruga poslovne jedinice kojom rukovodi, na način kako je to propisano i utvrđeno općim aktima HRT-a – navedeno je  u zaključku NO-a.

>> Etički kodeks posvađao sindikat i HND sa Ravnateljstvom HRT-a

Komentara 9

DU
Deleted user
15:14 06.10.2016.

nek osjete i oni malo kako je gradjanima koji koji rade a nemaju placu a moraju placati pretplatu...

Avatar sv.ilija
sv.ilija
15:23 06.10.2016.

Tisuće ljudi ostalo bez plaća niko ni jednu rečenicu posvetio nije ovi se malo zabrinuli i odma na naslovnici

KR
krka
15:42 06.10.2016.

velika li zla ako ostanu bez plaća, sa 10, 15, pa i više tisuća kuna mjesečno do sada , valjda i siroti imaju kakvu zalihu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije