Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat državnih i lokalnih službenika:
Povratak na članak

'Žene u Hrvatskoj još su uvijek institucionalno diskriminirane'

Sindikat u povodu Međunarodnog dana žena, predlaže da se 2016. godina proglasi godinom borbe protiv institucionalne diskriminacije u Republici Hrvatskoj

Komentari 16

NE
Neo001
12:03 06.03.2016.

prave žene i majke nemjaju kompleks da su diskriminairane, to imaju samo razne muškobanjaste partijke. Prave žene ne vjeruju takvim muškobanjastim ženama, te radije daju glas muškarcima i više podržavaju muškarce u rukovođenju. Zar nisu žene zu većini i zar nemaju prvo glasa ?

VL
Avatar comparator
comparator
15:11 06.03.2016.

Težak izraz ! mislim kako je diskriminacija alibi za kritiku ali ondje gdje je ima ispada kako jednako ispašta cijela obitelj . Stvar je pogleda pojedinca i kuta gledanja pa tako treba definirati što je to diskriminacija . Ako je neravnopravnost u primjeni zakona onda to jest ali ako je to samo subjektivan stav pojedinca onda nije.

VL
DO
doktorica
13:09 06.03.2016.

ako i jesu onda im ne trebaju glasnogovornici iz Sindikata koji žive na njihov račun....

VL
SO
srecko.orsulic123
14:41 06.03.2016.

Zene imaju vise prava od muskih !

VL
FE
fefellerunt
12:14 06.03.2016.

kako se predstavnik zaposlenih sa državnog korita bori za svoje , za njegov um nije diskriminirajuće što preko 70% zaposlenih na državnom koritu čine žene gdje za nikakav rad i odgovornost dobivaju debele plaće, stvorenje bez ikakvog srama navodi problemoblem kao prijevremenog umirovljenja žena , a nije ni riječ rekao kada se branitelji i danas prijevremeno umirovljuju iz MORH-a i to sa 40 godina života , kao što za njegov um nije diskriminirajuće to što se od žena u mORH-u i MUP-u traže dvostruko niži kriteriji nego za muškarca , jer su one odjednom kao slabiji spol , ali će bez ikakvog srama tražiti brže napredovanje i veću plaću , ah da , pa hrvatice i neznaju da postoji riječ sram. Kako bi navedena privlegirana stvorenja sa državnog korita imala dobre plaće i dovoljno za tjeranja i provode, otima se od naivaca koji su otjerani u mirovine, jer obrazovane hrvatice kao i ovaj njihov predstavnik, znaju da je muškarcu iz nižeg sloja dužnost proći obuku koju 99% jakih i hrabrih hrvatica ne bi ni mjesec dana izdržalo, te ulložiti to svoje znanje kako bi hrvatice i njihovi primjerci alfa mužjaka poput ovoga mogli lagodno da uživaju . tako je to kad si mlad i naivan i poštuješ zakone ove države

VL
DU
Deleted user
15:15 06.03.2016.

Za Neo001: zar zbilja? Ne poznajem takve, ne poznajem žene koje imaju kvocijent ineteligencije manji od 105!

VL
SA
samoborka
16:14 06.03.2016.

Gluposti. Zene danas imaju daleko veca prava od muskaraca. Svugdje imaju protekciju, daleko vise su po bolovanjima, u vojsci moraju zadovoljiti daleko nize kriterije na obuci od muskih vojnika,u drzavnoj upravi i na birokratskim pozicijama barem 80% radnih mjesta otpada na zene, sve najteze fizicke poslove uvijek obavljaju muskarci. Zene ne napreduju jednako ne radi muskaraca nego radi samih sebe, sklonosti tracanju, koketiranju, potkopavanju ostalih kolegica i radi vece fokusiranosti na lajanje umjesto na karijeru. Dakako, nisu Sve zene takve, ali jako velikim dijelom jesu. One zene koje se ponasaju i rade kako treba postizu jednako dobre rezultate kao i muskarci i nemaju nikakvih problema. One koje izigravaju, zavrse kako zavrse a onda su im svi drugi krivi.

VL
Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:49 06.03.2016.

jedan od mnogobrojnih dokaza da milanović u 4 godine nije provodio sdp politiku od lijenosti i dozvolio da fimi medije dođu na svoje.

VL
DU
Deleted user
15:13 06.03.2016.

Odnos visoko obrazovanih u Hrvatskoj je 60% žene, 40 % muškarci. Ali to nije potvrđeno u stvarnosti : žena uglavnom nema na rukovodećim mjestima, ni u firmama ni u politici - dovoljno je pogledati sastav Sabora te kako su Most I Domoljubna podijelile ministarska, pomoćnička, savjetnička mjesta. Sramota, vse ono što su žene uspjele do 91' pometano je bez milosti.

VL
OM
omolje
15:49 06.03.2016.

Zašto je skinut moj komentar.

VL
LU
Luka1710
12:02 06.03.2016.

Prema podacima, žene čine većinu visokoobrazovanog stanovništva RH, a na upravljačkim pozicijama su uglavnom muškarci. To znači da zbog tradicije patrijarhalnog društva odustajemo od sposobnosti samo zato što je netko žena. Porast razvoda brakova je također posljedica patrijarhata u kojem žene rade dva posla, a za samo jedan su plaćene. U novom društvu, žene očekuju da muškarci napuste svoju lagodnu ulogu u braku te da se kućanski poslovi podjele. Ali, primarnom socijalizacijom re vrši upravo suprotno. Žensku djecu se uči da i osposobljava da jednog dana budu domaćice, a ne neovisne žene. Ima tu još puno dimenzija o kojima bi se dalo pričat.

VL
DU
Deleted user
12:32 06.03.2016.

HDZ najvise ne voli zene.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.