Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNŽ Nakon što su sindikalci upali u Skupštinu HNŽ-a, Ramiz Jelovac odmah uzeo stanku

Sindikat prekinuo rad Skupštine

22.06.2009.
u 23:00

Sindikati JP Šume Herceg Bosne danas su nenajavljeno upali na sjednicu Skupštine HNŽ-a. Zaposlenici ovog javnog poduzeća su već godinu dana bez primanja, a sve zbog toga što vlasti u HNŽ-u nisu preuzele osnivačka prava nad ovim poduzećem.

Odmah pauza
Vodstvo Skupštine HNŽ-a odmah je prekinulo sjednicu, odnosno predsjednik Skupštine HNŽ-a Razim Jelovac zatražio je stanku. Nakon toga su krenuli pregovori dviju strana. Predstavnicima Šuma Herceg Bosne na kraju je dopušteno da se obrate zastupnicima u Skupštini, a dobili su i obećanje da će se njihovi problemi rješavati na idućoj sjednici županijske Skupštine.

- Mi smo kasno doznali za održavanje sjednice Skupštine, tako da nismo imali vremena najaviti svoj dolazak. Ipak, rad ovoga tijela je javan i mi imamo pravo doći na sjednicu - rekao nam je predsjednik Unije neovisnih sindikata Josip Milić, odgovarajući na pitanje zašto su nenajavljeni došli na sjednicu. Dodao je da je nastavak agonije u poduzeću Šume Herceg Bosne nedopustiv te kako se ovo pitanje mora riješiti u najkraćem mogućem roku.

Izmirenje obveza
U vodstvu sindikata Šuma Herceg Bosne su nam rekli kako osim dvanaest plaća traže da se izmire obveze prema Zavodu za mirovinsko osiguranje FBiH za 12 mjeseci te za zdravstveno osiguranje u trajanju tri godine.

- Mi smo posljednji put razgovarali s predstavnicima Vlade HNŽ-a prije mjesec dana, ali od tada do danas nije ništa urađeno. Treba naglasiti kako su sve ostale županije preuzele osnivačka prava nad našim poduzećem, osim HNŽ-a. U tome je cijeli problem i nije nam jasno zašto se vlasti ozbiljnije ne pozabave ovom problematikom - rekli su nam u Sindikatu JP Šume Herceg Bosne.

Nikakvih incidenata nije bilo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije