Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sindikat policije odgovara na kritike: 'Možda bi policajci, o vlastitom trošku, mogli nabaviti romobile'

"Mi smo, kao sindikat, poduzeli niz aktivnosti kako bi se navedena nabava požurila u cilju što bržeg zanavljanja navedenih vozila te pozdravljamo što bržu njihovu nabavu"
09. veljače 2017. u 14:25 5 komentara 1327 prikaza
policija
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sindikat policije Hrvatske (SPH) danas se oglasio povodom medijskih napisa u kojima se Vlada RH proziva zbog nabave novih automobila.

"Pojavili su se medijski natpisi u kojima se Vlada proziva da će „strusiti“ (uz korištenje i nekih drugih neprimjerenih izraza) 59,5 milijuna kuna za nabavu 603 automobila za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova. Navedeno smatramo neprimjerenim, senzacionalističkim naslovima bez prethodne provjere ili upoznavanja sa stvarnim činjeničnim stanjem", navodi SPH u priopćenju.

Vlaho Orepić PRVO REORGANIZACIJA Orepić umiruje sindikat: 'Bit će pancirki i bit će opreme' pancirka, policija rok trajanja do 7 godina Ugrožena sigurnost policajaca: Istječe rok pancirkama i nema ih dovoljno!

U sindikatu napominju kako je MUP-ov operativni leasing za 478 vozila istekao u veljači prošle godine, da je temeljem navedenog pokrenut postupak javne nabave još pretprošle godine kako bi se na vrijeme nabavila nova vozila, ali je zbog dva izbora postupak odužen te se tek sada može dovršiti, da u ožujku 2017. godine ističe leasing za još 726 službenih vozila s policijskim obilježjima koje žurno treba nabaviti, te da se bez žurne nabave i donošenja ovakvih odluka na Vladi moglo dogoditi da policija ostane praktički bez vozila na korištenj. Napominju da se radi o vozilima nužnim za redovno obavljanje policijskih poslova.

"Mi smo, kao sindikat, poduzeli niz aktivnosti kako bi se navedena nabava požurila u cilju što bržeg zanavljanja navedenih vozila te pozdravljamo što bržu njihovu nabavu. Jedna hvale vrijedna aktivnost za osiguranje vozila koja će poslužiti za potrebe spašavanja života ljudi i njihove imovine, te zaštitu građana Republike Hrvatske, pokušava se prikazati na iskrivljeni i negativan način. Možda bi policajci, o vlastitom trošku, mogli nabaviti romobile, pa njih koristiti kao prijevozno sredstvo za spašavanje života i „lovljenje“ kriminalaca", zaključuje SPH.

>> U balističku opremu MUP će u tri godine uložiti 28 milijuna kuna, ako ih bude imao

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
 • Challenger:

  Povjerenje i sigurnost! Ma nemam takav osjećaj. Rijetko uhvate krupne ribe ali zato su sirotinji za vratom! Uglavnom prate i štite ovrhovoditelje, deru kazne u prometu i pogađate, samo sirotinji! Štite samo nakaradni i korumpirani sustav te skupljaju lovu za državne uhljebe!!

 • ObrenM:

  Dali su tu uracunati i skupi presretaci, koji nekima sluze za lijecenje kompleksa.Pored sredstava veze,blokada cesta i ostalih ucinkovitih manje opasnih metoda,pojedinci se izivljavaju brzinama i do 250 km/h.Otkuda pravo policiji da na takav nacin sprijecavaju one kojima zivot malo znaci.

 • Avatar dpejakovic
  dpejakovic:

  Broj policaja daleko premašuje EU standarde, sramotno je koliko tih besposličara ima. Uspjeh hrvatske policije što govori i službena statistika, je da im od ukupnog kriminaliteta 60% riješenih slučajeva lake droge (tipa marihuana). Toliko o tome što gospoda rade.