Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privatizacija 3.maja

Sindikalne “zamjerke” ponudi Končarovih za kupnju škvera

'19.09.2009., Rijeka - Tanker Verige porinut je u brodogradilistu 3 Maj za narucitelja Uljanik plovidba.  Photo: Goran Kovacic/VLM/PIXSELL'
Goran Kovačić/Pixsell
28.02.2011.
u 13:27

Sindikalci su potencijalnom kupcu dostavili i socijalni program i traže da se potpiše prije nego Vlada prenese dionice na novog vlasnika

Na ponudu Jadranskih ulaganja za kupnju riječkog brodogradilišta 3. maj i uz nju dostavljen plan restrukturiranja, koji je, podsjetimo, izradio tim trećemajskih stručnjaka pod vodstvom uprave, Sindikat metalaca u riječkom škveru danas je uputio primjedbe Vladinu Povjerenstvu za privatizaciju 3. maja i potencijalnom kupcu.

U ponudi, kazao je Juraj Šoljić, glavni povjerenik Sindikata metalaca u brodogradilištu, potrebno je objasniti i doraditi dijelove vezane uz financijske obveze potencijalnog kupca, broj zaposlenih, pravna i financijska pitanja vezana za Jadranska ulaganja, tvrtku koja se javila na natječaj za privatizaciju, a na čelu joj je Nenad Končar, i tvrtku Kermas Ltd. njegova oca Danka Končara.

U planu restrukturiranja pak sindikalci traže objašnjenja vezana za ugovaranje i financiranje novih gradnji, održivost društava kćeri, predviđenog izdvajanja pojedinih djelatnosti koje ne predstavljaju osnovnu djelatnost brodogradilišta i sudbine zaposlenih u njima, zanima ih kakva će biti nova organizacija poslovanja, koliko će radnika biti višak i kako će biti zbrinuti.

Istodobno, Sindikat metalaca potencijalnom je kupcu dostavio socijalni sporazum koji bi novi vlasnik trebao potpisati prije donošenja Vladine odluke o prijenosu dionica na njega, a u njemu traže i da se, ako se utvrdi da vlasnik ne ispunjava preuzete obveze iz programa restrukturiranja, kupoprodajni ugovor otkaže, ali proces restrukturiranja provede do kraja na njegov teret.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije