Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvornica čarapa

Sindikalistice dobile otkaz u MTČ-u zbog skupljanja potpisa

mtc
Vjeran Žganec-Rogulja/VLM
02.08.2010.
u 17:00

Radnice su sindikalistice, a neke su i članice Radničkog vijeća pa je Sindikat tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske odmah reagirao.

Pet radnica čakovečke MTČ Tvornice čarapa dobilo je izvanredne otkaze nakon što su u petak u tvornici počele prikupljati potpise radnika o tome smatraju li da treba pokrenuti stečaj ili pričekati do kraja listopada, kad bi se, prema najavama uprave, poslovanje trebalo normalizirati. Nakon te sindikalne akcije radnice su pozvane u direktorov ured.

– Rečeno nam je da smo dobile izvanredan otkaz i da u roku od 15 minuta napustimo tvornicu. Kažu da smo širile lažne informacije o tvrtki, što nije istina – kaže Danica Novak (59), koja ima 30 godina staža. Radnice su sindikalistice, a neke su i članice Radničkog vijeća pa je Sindikat tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske odmah reagirao.

– Još nije jasno zašto su dobile otkaz. To da je stanje neodrživo, da plaće kasne i da se ne plaćaju porezi i doprinosi, to su činjenice, a ne laži – tvrdi Savo Šmitran iz STOKG-a, koji je pozvao direktora Ivana Krajačića da povuče odluke o otkazu jer će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu i žaliti se Sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Komentara 15

MI
mikec
19:57 02.08.2010.

Naravno stiti banda plackaska;;; PLJACKASKE STECEVINE. IZNAD PLJACKASKIH STECEVINA HDZ-a i NARAVNO SDP-a. nemoze biti nito zato je HRVATSKA NA KOLJENIMA ZA DOM SPREMNI BOG.. DOM SPREMNI BOG..

OB
-obrisani-
20:45 02.08.2010.

\'Hocemo place\', pa jel je to opcija il to ide po automatizmu zamijena rada za novac? Pa sad je kapitalizam. Radis za novce. Normalno.

SK
skinner
19:53 02.08.2010.

Welcome to Croatia! Za to se naši branitelji sigurno nisu borili, ali su se zato, ni krivi ni dužni, izborili za jacu, sanadera & co. ma kaj oni danas govorili na tu temu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije