Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Tonemo u ponor'

Sindikalist Šoljić: Neka uprava podnese ostavku zbog lošeg poslovanja tvrtke 3. maj

Juraj Šoljić
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
01.08.2018.
u 06:00

Gubitak je u šest mjeseci čak 151 milijuna kuna, 3. maju nije vraćena pozajmica Uljaniku od 523 mil. kuna

Predstavnik radnika u Nadzornom odboru Brodogradilišta 3. maj Juraj Šoljić zatražio je u utorak da se utvrdi odgovornost uprave brodogradilišta za loše poslovne rezultate te da da ostavku, nakon što su objavljeni rezultati poslovanja u prvih šest mjeseci ove godine. Po njima je gubitak dosegnuo 151 milijun kuna.

"Gubitak čini i rezervacija za gradnje u tijeku u visini od 133 milijuna kuna, koje se grade za Uljanik d.d., a teret je prenesen na 3. maj. Dug je dobavljačima 159 milijuna kuna, a 3. maju nije vraćena pozajmica Uljaniku od 523 milijuna kuna", rekao je Šoljić, ustvrdivši da to govori o vrlo lošem vođenju poslovanja riječkog brodogradilišta i odgovornosti Uprave.

"3. maj tone u ponor i neće se moći izvući iz njega, ako se ne smijeni Uprava, ne vrati se pozajmica i ako se ne odvoji od Uljanika", smatra Šoljić.

 
Istaknuo je da je, kao glavni sindikalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u 3. maju, inzistirao na povratku pozajmice i odvajanju od Uljanika, kako bi se otvorila mogućnost da u riječko brodogradilište uđe novi investitor. Pozvao je Vladu RH da se aktivno uključi u postupak traženja novog investitora, dodajući da, uz talijansku tvrtku Fincantieri, postoje i drugi zainteresirani.

Uljanik

Juraj Šoljić
1/34

Komentara 6

DD
ddh
11:57 01.08.2018.

Kako to, da sada ne vrijedi uprava. A cijela uprava je postavljena od sveznajucih Komadine i Linica, Obersnela i onih iz IDS-a. Tvrtkom vladaju i sindikati, ali sad im je netko drugo kriv. A gdje je politicka odgovornost Komadine ostalihh iz crvene partije? A sad ce na kraju proglasiti Plenkovica glavnim krivcem. Komunjare su unistili Sovjetski savez, DDR i bivsu Yugoslaviju, pa kako nece mali 3. maj. To je rezultat komunisticko-sindikalnog radnickog samoupravljanja.

Avatar nekakav
nekakav
07:35 01.08.2018.

a da jednom napokon priznamo da nismo pomorska zemlja, da nismo u stanju na životu održati ni jedno brodogradilište, osim onog debeljaka? zemlja koja nema željezne rude, željezaru, koksaru, jake banke spremne pratiti brodogradnju, bi si trebala prestati utvarati neku sposobnost graditi brodove. korejci, kinezi, vijetnamci, su za nas pojam efikasnosti, kvalitete, brzine, i cjenovne konkurentnosti u brodogradnji. ako u 25 godina nismo dokazali da možemo ugovoriti i napraviti jedan jedini brod, a da na njemu nemamo gubitaka, mora stati sa beskonačnim sanacijama i izdavanjem jamstava. samo izdavanje jamstava od strane države je dokaz da imamo nesposobne uprave. koje su pak direktno politički imenovane, bio to sdp ili hdz. u ovom slučaju to je ids. sad će nam na naplatu doći sva izdana jamstva (zato se i izdaju...), pa će država krenuti u još jednu slonovsku sanaciju i restrukturiranje, podmiriti dugovanja, kvalitetne dijelove će za male novce kupiti končar (zemljište njega zanima, ne švasaparati...). čemu ostavka? lepoglava ih čeka.

DU
Deleted user
09:32 01.08.2018.

Pa kako će uspjeti kad politika postavlja upravu a njih ima ko i radnika.Kad se bude odgovaralo osobnom imovinom za nastalu štetu tek će se onda nešto promjeniti.Ovako uprava bere odličnu plaću,plus svakojake bonuse,brofogradilište loše posluje uprava se smjeni dobiju ogromne otpremnine,država sanira dug i postavi novu upravu koja napravi isto.kao i predhodna.Nema odgovornosti.Koliko se novaca ulupalo u tu brodigradnju sve su radnike mogli debelim otpremninama riješiti i zatvoriti tu rupu bez dna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije