Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVI ZID

Sinčić u Puli: Istra je žrtva loših politika svih Vlada

Ivan Sinčić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
24.01.2015.
u 17:15

ESB odlukom priznaje da je politika mjera štednje bila pogrešna, rekao je Sinčić

- Istra je žrtva loših politika svih Vlada, drago mi je da je narod Istre prepoznao naš program i da mu je dosta ovih političkih elita koje građane vode u propast - ocijenio je Ivan Sinčić koji je u subotu u Puli najavio osnivanje ogranka Živog zida u tom gradu. Sinčićev Živi zid izaći će na lokalne i parlamentarne izbore, a na području Istre, ustvrdio je Sinčić, ne vide potencijalnog političkog partnera s kojim bi mogli ući u koaliciju  jer je, rekao je, nemoguće koalirati sa strankama koje su sudjelovale u obnašanju vlasti na državnoj razini i kompromitirale se.  

Osvrćući se na odluku Europske središnje banke koja je najavila da će sa 60 milijardi eura mjesečno kupovati državne obveznice i tako pustiti u opticaj 1100 milijardi eura Sinčić je kazao da posezanjem za tim mjerama monetarne politike banka zapravo priznaje da je politika mjera štednje koja se dosad provodila bila pogrešna.  

- No, način na koji se novac ubacuje u opticaj, samo će povećati dugove te će dovesti dugoročno do još veće krize. Treba odmah prijeći na jedno održivo rješenje, financirati države direktno iz središnje banke, a ne kao dosad, da središnja banka prvo financira privatne banke te da onda te banke doslovno kamatare države tim novcem - rekao je Sinčić.

>> 'HDZ je izvrsna stranka, a Sinčić nudi samo nihilizam i destrukciju'

>> Sinčić napao Vujčića: Dok kuća gori, njega nije briga

Komentara 41

JU
juma
19:14 24.01.2015.

U Istri je kao na Kubi ili u Sjevernoj Koreji već 25 godina na vlasti ista stranka za koju je poznato kako vlada i tko joj je predsjednik. Po logici stvari ista ta stranka je i najodgovornija za lošu politiku zbog koje gradjani trpe, pa tek onda se može spomenuti onih desetak hrvatskih vlada koliko ih se u medjuvremenu izmijenilo.

GU
General_U
17:43 24.01.2015.

sine ivane tvoje namjere su možda i dobre ali ne djeluješ mi kao netko ko je sposoban ovu zemlju izvući iz krize, ali ni ovi na vlasti nisu bolji prema tome možda im pomutiš planove ima onih koji ti vjeruju mnogo je siromašnih ljudi se hvataju za slamku spasa to ti je jedina šansa ali primjetio sam onog sindikalista matijaševića kako vam se približava pa sve to mi smrdi na prevaru te stare lopuže makni što dalje od sebe biti ćeš vjerodostojniji.

Avatar Melankolija
Melankolija
19:41 24.01.2015.

Sincicu,..nisu to bile "lose politike", nego jedna velika IZDAJA. Hrvatski narod je izdan od svoje politicke elite, a to nisu samo vlade, nego cijeli sabori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije