Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO U SRPNJU 2022.

Sin ubio oca, tijelo omotao u tepih pa susjedu tražio rakiju da ispere otrov: 'Nisam bio svjestan'

Suđenje Dinku J. za ubojstvo
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
30.03.2023.
u 17:35

U optužnici se navodi da je Dinko prišao ocu s leđa te ga, uslijed psihičkog poremećaja u stanju u kojemu nije mogao upravljati svojom voljom ni kontrolirati svoje postupke, metalnim cjevastim ključem dužine 40 centimetara i promjera 4 centimetra, tzv. "gedorom", izudarao po tijelu i glavi

Na području Sesveta dogodilo se, u srpnju 2022. godine, ubojstvo na terasi kuće. Kako je tada izvijestila policija, 37-godišnjak je je usmrtio 63-godišnjeg člana obitelji zadavši mu ručnim alatom dužine oko 40 centimetara više udaraca u glavu. Muškarac (63) preminuo je, a 37-godišnjak se udaljio. Nakon provedenih mjera traganja, 37-godišnjak je uhićen. Prema podacima 24sata, riječ je o Dinku J., sada 38-godišnjaku, koji je ubio svog oca. 

"Kriv sam. Želim naglasiti da nisam bio svjestan što sam činio, a nekoliko dana prije toga uopće nisam spavao i loše sam se osjećao", rekao je muškarac. On se tereti da je protupravno djelo počinio uslijed akutnog stanja šizofrenije od koje se duže vrijeme liječi. Zbog toga, sud treba utvrditi jesu li ispunjene zakonske osnove da mu se odredi prisilni smještaj u psihijatrijsku ustanovu.

U optužnici se navodi da je Dinko prišao ocu s leđa te ga, uslijed psihičkog poremećaja u stanju u kojemu nije mogao upravljati svojom voljom ni kontrolirati svoje postupke, metalnim cjevastim ključem dužine 40 centimetara i promjera 4 centimetra, tzv. "gedorom", izudarao po tijelu i glavi. Ukupno ga je udario oko 20 puta. 

Tijelo oca, doznaju 24sata, zamotao je u tepih, sakrio ispod stepenica te prekrio jastucima, dekama i poplunima. Nakon toga, došao je kod susjede te tražio rakiju da "ispere otrov". Govorio je nesuvisle stvari te, primjerice, spominjao vanzemaljce koji su ga otrovali kokošjim izmetom. Dinko je poslao sestri poruku da je napravio nešto zbog čega će se sigurno ljutiti. Bratu je preko telefona rekao kako je nevjerojatno koliko dugo čovjeku treba da umre. 

"Išao sam u Vrapče otprilike jednom godišnje i tamo sam boravio po mjesec ili dva. Kad se ovo dogodilo nisam uzimao terapiju i to je bio problem. Htio bih reći da sam volio oca, nismo se svađali ni bili u konfliktu. Da sam bio normalan, nikad to ne bih učinio", rekao je Dinko te istaknuo kako od šizofrenije boluje od 2005. godine. Navodi da se više puta institucionalno liječio te kako želi ići u Vrapče. Sud će mu presudu izreći u petak.

VIDEO Cure detalji zločina u Vinkovcima: Nakon oca, mladić je planirao ubiti i više osoba?

Ključne riječi

Komentara 1

BF
bf23
21:22 30.03.2023.

dakle,kada doticni izade iz zatvora,svi mi cemo ovisiti o njegovoj dobroj volji hoce li uzimati terapiju ili ne?! Eto,zaboravio sam terapiju pa mi je to olakotna okolnost,malo me prebacilo ali vjerojatno necu vise nikad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije