Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Horvatinčiću

Sud odredio nadvještačenje jer želi utvrditi što se točno dogodilo

Tomislav Horvatinčić,suđenje
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/4
24.02.2015.
u 17:54

Svjedočila su tri vještaka iz dvaju vještačkih timova

U ponovljenom postupku protiv poduzetnika Tomislava Horvatinčića, optuženog da je prije tri i pol godine skrivio pomorsku nesreću u blizini Primoštena u kojoj su poginuli talijanski nautičari, supružnici Francesco Salpietro i Marinella Patella, Općinski sud u Šibeniku odredio je i treće, kontrolno vještačenje pomorsko-prometnih vještaka.

Nova odgoda nastavka suđenja razočarala je sina poginulih nautičara Federica Salpietra koji je pratio suđenje u Šibeniku. Odluka o nadvještačenju donesena je nakon što su svoje nalaze i mišljenja detaljno obrazložila trojica vještaka iz dva vještačka tima. Razjašnjavali su okolnosti pod kojima se dogodila tragična nesreća, od stanja na moru u trenutku nesreće do brzine i pravca kretanja dvaju plovila i spornog trenutka skretanja udesno talijanske jedrilice na moru, a njihova se vještačenja, smatra Horvatinčićeva obrana, u velikoj mjeri podudaraju, pa po njima nadvještačenje nije potrebno.

Iako ni optužba nije zatražila dodatno vještačenje, a obje strane nisu imale ni novih dokaznih prijedloga, sud je, da bi se “točno utvrdilo što se dogodilo s obzirom na to da se to sada ne može učiniti”, odredio kontrolno vještačenje. Naknadno će se odrediti institucija koja će vještačenje izraditi.

>>Horvatinčić je nakon nesreće gledao u tijela i zvao odvjetnike

>>Ponovljeno suđenje Horvatinčiću zbog smrti dvoje Talijana

Komentara 22

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
17:29 24.02.2015.

I onda vele da smo svi isti pred zakonom znate kaj ce bit od presude? Apsolutno nista novac je u ovoj drzavi moc ma uzas a nedavni covjek kaznjen zbog svog psa koji je lajal rijec je o medi i mora bit zatvoren u kuci pa to je da covjek ne povjeruje znaci pas je odgovaran jer laje a ovaj se sepuri po spici i donorskim vecerima za donacije se ima a za obestetit obitelj poginulog se nema ma uzas

DU
Deleted user
17:28 24.02.2015.

Nevjerojatno što radi lova! Suci kupljeni!

PA
pandora
17:28 24.02.2015.

Pa kodnas stvarno postoje druga pravila za bogate i poznate kak se taj horvatincic ne srami i ne prizna krivnju daje pocinio zlocin sa svojom Jahtommmm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije