Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA ISTRAŽUJE SLUČAJ

Sin poduzetnika kojem su noćas izgorjeli automobili na Ravnicama: 'Sve ovo nas čudi'

Požar automobila na Ravnicama
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/6
30.04.2023.
u 17:49

Do požara je, podsjetimo, došlo 20-ak minuta nakon ponoći, a vatra je zahvatila BMW X5 i Peugeot 308 koji su u vlasništvu 52-godišnjeg poduzetnika, kao i Toyotu koja je na korištenju kod 26-godišnjaka

Nitko nam nikad nije ni prijetio niti smo s ikime bili u sukobu. Zato nas baš ovo i čudi - komentirao je sin poduzetnika Z.R. čiji su automobili u noći sa subote na nedjelju izgorjeli u požaru na parkiralištu u Albrechtovoj ulici u zagrebačkom Maksimiru. Do požara je, podsjetimo, došlo 20-ak minuta nakon ponoći, a vatra je zahvatila BMW X5 i Peugeot 308 koji su u vlasništvu 52-godišnjeg poduzetnika, kao i Toyotu koja je na korištenju kod 26-godišnjaka. 

Policija se ranije oglasila, a očevid se obavljao i tijekom jutra. Zasad nije poznato koji je bio uzrok požara, a on je bio ugašen nešto prije 1 sat iza ponoći. Sin poduzetnika kojem su izgorjeli automobili ispričao je za Jutarnji list što se točno dogodilo.

- Tata i ja bili smo su stanu kad je grunulo, s balkona smo vidjeli da nam gore auti. Otac je odmah otrčao na parking, a i ja s njim. Vatrogasci i policija brzo su stigli i počeli gasiti - kazao je, dodajući kako se obitelj bavi uvozom automobila iz Njemačke i prodajom, a na glavnom zagrebačkom trgu imaju i mjenjačnicu, no nikome nije jasno zašto su se automobili zapalili niti je li bi mogla biti riječ podmetnutom požaru s obzirom da nisu ni s kim u sukobu. Prema riječima susjeda, požar je vrlo brzo buknuo, a s parkališta su se čule glasne eksplozije. Vatra se dizala visoko u zrak i zapalila dio krošnje koja se nalazila 10-ak metara iznad zapaljenih automobila.

- Negdje između ponoć i 1 ujutro vidjeli smo da sve gori, čule su se i eksplozije. Mislili smo da nas Rusi napadaju. Čule su se baš jake eksplozije. Izašao sam na balkon i vidio zapaljene automobile, prvo sam pomislio da gori moj auto jer je bio parkiran u blizini, ali onda sam shvatio kako je riječ o BMW-u i Peugeotu. Vatrogasci i policija brzo su stigli, sve je bilo puno plavih rotirki - ispričao je susjed. Inače, vlasnik Z.D. uz mjenjačnicu ima dvije registrirane tvrtke, od kojih je jedna u mirovanju, a druga posluje s profitom te je 2020. ima gotovo 10 milijuna kuna prihoda sa stotinjak tisuća kuna dobiti. Sudjedi također navode kako obitelj na istom parkiralištu ima više parkiranih automobila marke BMW i VW, no oni su bili parkirani dalje od zahvaćenih automobila.

>> U naselju Ravnice u Zagrebu noćas izgorjela dva automobila

Komentara 9

BO
BorderGuard
18:44 30.04.2023.

''Mislio sam da nas Rusi napadaju.....''majko mila sto propaganda stvori od covjeka

DU
Deleted user
05:00 01.05.2023.

Nekome je poduzetnik podvalio rog za svijeću.

SS
simpatican.simpa
20:35 30.04.2023.

Je li ovo ugledni poduzetnik , pitam za prijatelja ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije