Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznala ubojstvo

Sin Iranke osuđene na kamenovanje traži pomilovanje

Osuđena Iranka Sakineh sa svojim sinom na večeri
REUTERS/PIXSELL
03.01.2011.
u 09:03

Izgubili smo oca i ne želimo izgubiti i majku. Zahtijevamo da njezina presuda bude preinačena, izjavio je Kaderzadeh na konferenciji za novinare

Sayad Kaderzadeh, sin Iranke osuđene na smrt kamenovanjem zbog preljuba, zatražio je u subotu da se presuda njegovoj majci preinači. Kaderzadeh je kazao kako ne sumnja da je njegova majka kriva, ali je tražio da joj se promijeni presuda pozivajući na suosjećanje i oproštaj.

- Izgubili smo oca i ne želimo izgubiti i majku. Zahtijevamo da njezina presuda bude preinačena, izjavio je Kaderzadeh na svojoj prvoj službenoj konferenciji za novinare u gradu Tabrizu na sjeverozapadu Irana.

- Ne mislim da je moja majka nevina. Sigurno je kriva. Međutim, naši državni dužnosnici moraju donijeti odluku. Oni mogu promijeniti presudu, rekao je Kaderzadeh, koji je poslije otišao na večeru s majkom jer joj je dopušten privremeni izlazak iz zatvora.

Kaderzadeh je dodao kako nije fer da je njegova majka u zatvoru, a da je čovjek koji je ubio njegova oca Isa Taher na slobodi.

Sakineh Mohammadi Ashtiani je poslije večere priznala novinarima da je sudjelovala u ubojstvu supruga, ali je rekla da je njezin ljubavnik Taheri taj koji je počinio ubojstvo.

- Taheri je došao u našu kuću i počeo svađu s mojim mužem. Rekao mi je da dam injekciju koju je već pripremio, rekla je Ashtiani.

Ona je negirala da su je ikada mučili u zatvoru kritizirajući svog odvjetnika što je internacionalizirao njezin slučaj radi vlastitih ciljeva. Kaderzadeh je rekao da se sada želi posvetiti spašavanju majke. On je bio uhićen u listopadu jer je o slučaju svoje majke razgovarao s dva njemačka novinara, koji su također uhićeni i još su u pritvoru.

Ključne riječi

Komentara 16

OB
-obrisani-
10:18 03.01.2011.

u 10:15h Pasdaran je napisao/la: Osuđena je na smrtnu kaznu zbog ubojstva muža, Večernjakovci, sram vas bilo! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ma normalno. Pa nije Iran bas onako zadrt kak to vecina nas misli :-)

NE
neni
10:07 03.01.2011.

Žena treba da sjedi u zatvoru zajedno sa svojim ljubavnikom. Ne zato što je bila ljubavnica ..nego zato što je zajedno sa ljubavnikom ubila supruga..Ak\' je to ubojstvo uopće bitno u Iranskom zakonu..izgleda da je preljub teže kazneno djelo od ubojstva. Kod njih funkcionira pravna država..ljudi se drže zakona..a kakvi su zakoni to \"nije btino\"

OR
orisis
13:45 03.01.2011.

,fantek, ne mlati to je Iran pod povechalom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije