Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasna obitelj

Sin bombaš nožem izbo oca dilera na cesti jer mu je zatvorio dovod vode

ilija miljak
Foto: sasa miljevic/PIXSELL
1/2
08.10.2014.
u 18:42

Ilija Miljak odslužio je zatvor zbog dilanja, a Ante Zirdum zbog napada bombama

Krvavi sukob sina i oca u Puli, u Bunarskoj ulici na Velom vrhu, u utorak poslijepodne, kada je sin  Ante Zirdum (56) nožem izbo oca Iliju Miljka (83) koji je pola sata nakon ranjavanja umro u bolnici, tragična je završnica , doznaje se, njihovih višemjesečnih neslaganja i svađa o čijim razlozima se zasad samo nagađa. Zirdum je izbodenog oca ostavio ležati na cesti i krenuo prema parkiralištu gdje ga je pronašla policija. U srijedu je Zirdum priveden na prvo ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo  koje ga tereti za teško ubojstvo pa je za Zirduma zatražilo određivanje istražnog zatvora što je sudac istrage prihvatio.

Iako se kao motiv ubojstva, zbog narko prošlosti oca i sina,  spominju poslovi s drogom, čini se da je svađa koja je okončana u krvi izbila jer je otac sinu zatvorio dovod vode,  vjerojatno zbog toga što ovaj nije htio podmiriti troškove. Otac je, otkako se vratio iz zatvora, živio u manjem objektu uz obiteljsku kuću u kojoj je živio sin.  

I ubijeni i ubojica poznati su od ranije i policiji i pravosuđu i već osuđivani. Miljak je 2009. godine, kao najstariji diler u nas, bio osuđen na tri i pol godine zatvora zbog preprodaje heroina koji mu je nabavljao unuk, a Zirdum, također povezan  s narko miljeom, bio je osuđen zbog  pokušaja ubojstva Puljanina Milana Štifanića, poznatog  šefa istarskog kraka međunarodnog narko lanca Stjepana Prnjata koje zbog preprodaje droge i pranja novca čeka novo suđenje u Rijeci. Na Štifanića je Zirdum prije 11 godina, upravo u vrijeme kad je Štifaniću posao  "cvjetao" , bacio ručnu bombu što se povezivalo s obračunom narko klanova. Pobjegao je pa je za njim bila raspisana  Interpolova tjeralica, a kad je uhićen završio je u zatvoru i odležao tri godine kazne. 

Video: Regional Express

>>  Sin nožem ubio oca pa pokušao pobjeći

Komentara 2

BA
bajo2
19:29 08.10.2014.

koja familija!

LE
LeonardS
19:30 08.10.2014.

Gospođo novinarko, kad pišete članak o nekom onda se raspitajte u cjelosti o čovjeku a ne suhoparno izvlačiti njegove crne stvari na vidjelo, kako dotičnog znam ali dugo ga nisam vidio ali cijela Pula zna da je već par godina totalno prolupo pa čak jedno vrijeme je pričao nekim ne razumljivim jezikom, jedino se neko vrijeme jedna sestra brinula tako da mu je plačala svaki dan ručak, a druga kojoj je on pomagao ga se srami, imao je težak život u kriminal je ušao da vadi sina, ne branim ga što je napravio ali trebale su se socijalne službe malo pobrinuti ,možda se tragedija ne bi desila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije