Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potvrdilo ministarstvo

Ulovljen u malverzaciji: Sin bogatog poduzetnika iz Hercegovine vratio novac od stipendije

euri
Pixabay
06.07.2023.
u 13:32

Spomenuta svota iznos je stipendije koju je Hrvatska uplatila Tomislavu Kovačeviću i to ni više ni manje nego na osnovu slabijeg socioekonomskog statusa. Riječ je o stipendiji E kategorije Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta Republike Hrvatske za koju je Kovačević aplicirao i prošao.

Tomislav Kovačević, hercegovački student na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, inače član bogate i utjecajne duvanjske obitelji poznate po mnogim poslovnim pothvatima, među kojima su i tvrtka koja se bavi PVC stolarijom s godišnjim prihodima višima od milijun konvertibilnih maraka, kafić u Tomislavgradu i građevinska firma u Hrvatskoj, na račun proračuna Republike Hrvatske uplatio je 1800 eura jer je ulovljen u malverzaciji.

VEZANI ČLANCI: 

Naime, spomenuta svota iznos je stipendije koju je Hrvatska uplatila Tomislavu Kovačeviću i to ni više ni manje nego na osnovu slabijeg socioekonomskog statusa. Riječ je o stipendiji E kategorije Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, za koju je Kovačević aplicirao i prošao..

Skandaloznu vijest objavio je portal hercegovina.info, a nakon objave Kovačević je stipendiju vratio u proračun Hrvatske. Po iznosu jasno je da je stipendiju primao devet mjeseci, a riječ je o stipendiji koja se dodjeljuje studentima s prebivalištem u RH na rang-listi s prihodima po članu obitelji manjima od 1951,77 kn. 

Kako navodi portal hercegovina.info, kontaktirali su obitelj Kovačević kako bi ih pitali zbog čega je Tomislav aplicirao za stipendiju i to onu koja je nužnija drugim studentima čiji je ekonomski status doista nepovoljan, a prema pisanju spomenutog portala, otac "ugroženog studenta" Ivan Kovačević poručio im je da ga to ne zanima. Ipak kasnije je uputio pismo u kojem je naveo da se njegov sin za stupendiju prijavio bez njegova znanja i bez znanja ikoga u obitelji te se ispričao ministru znanosti i obrazovanja Radovanu Fuchsu. 

Vijest o povratu cjelokupnog iznosa stipendije za Večernji list potvrdili su u Ministarstvu obrazovanja poručujući kako je iznos uplaćen u ponedjeljak.

"Kovačevići su jedna od najbogatijih i najutjecajnijih obitelji u duvanjskom kraju. Obnovili su autobusne kolodvore u Livnu i Tomislavgradu, njihovi autobusi voze grupe na ekskurzije, redovni su prijevoznici za Vukovar i Bleiburg, povezuju duvanjski kraj sa Sarajevom i Mostarom, proširili su poslovanje na ekologiju, njihova PVC stolarija krasi otvore brojnih privatnih i javnih objekata u ovom kraju", pišu novinari portala hercegovina.info.

No, kako je moguće da je student uopće mogao aplicirati u kategoriji stipendija, na to odgovora nema, osim nagađanja da se zbog rupa u zakonu i dvojnog državljanstva bogataši jedne države mogu u drugoj prikazivati kao siromasi. 

Video: Natpis u Tučepima ostavio u nevjerici turiste iz Mostara: 'Tko nema para, bez njega se može'

Komentara 7

AN
AnimaTor
15:04 06.07.2023.

Novac može vratiti. Ali obraz nikad ne može "oprati" .

ZV
Zvrk
06:17 09.07.2023.

Jedini Hercegovac kojeg mogu smisliti je Mate Bulic.

Avatar mrIvan
mrIvan
13:35 08.07.2023.

Tomislav Kovačević kao matrica, Ivan Kovačević kao simbol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije