Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otac nema veze s tim

Sin američkog potpredsjednika ušao u ukrajinsku plinsku kompaniju

Hunter Biden
Twitter
15.05.2014.
u 08:44

Robert Hunter Biden pravnik je po struci, koji će u Burisma Holdingsu, najvećem privatnom plinskom "igraču" u Ukrajini, raditi kao savjetnik za transparentnost, korporativno upravljanje...

Sin američkog potpredsjednika Joea Bidena, Robert Hunter Biden, ušao je u upravni odbor Burisma Holdingsa, najvećeg privatnog opskrbljivača plinom u Ukrajini.

Ta kompanija, kako piše RT, ima svoje pogone i na istoku Ukrajine, gdje bjesni nasilje između proruskih separatističkih i ukrajinskih legalnih snaga.

Biden, 44-godišnji drugi sin Joea, po struci je pravnik i dosad je bio angažiran u odvjetničkim tvrtkama, a još za vrijeme američkog predsjednika Billa Clintona (1992.-2000.) radio je u Ministarstvu trgovine. U Burismi će, prema priopćenju, raditi kao savjetnik za transparentnost, korporativno upravljanje i odgovornost, međunarodno širenje i druge važne poslove koji će "doprinijeti gospodarstvu i koristiti ukrajinskim građanima."

Uz Huntera se ukrajinskom plinskom holdingu pridružio i financijaš Devon Archer, koji je novog poslodavca opisao kao "Exxon u starim danima" (misleći na američku multinacionalnu naftnu i plinsku kompaniju). Burisma je osnovana 2002. i posjeduje tri velika plinska "bazena" u Ukrajini, ukljućujući i onaj oko Dnjepra i Donjecka.

Guardian navodi da ulazak mlađeg Bidena u upravu ukrajinske tvrtke baš i nije slučajan, misleći da iza toga stoji i nastojanje američkih vlasti da nametnu svoj utjecaj u plinskom biznisu u sve trusnijoj Ukrajini.

>>Strahujemo oko plina, a zbog ukrajinske će krize poskupjeti struja

Komentara 20

KI
Kissinger
09:18 15.05.2014.

mora da je jak igrač-tatin sin! u startu će ukrajincima prodavati maglu umjesto plina.

PL
@ploto@
09:29 15.05.2014.

Pozadina priče je da je Jatsenjuk već potpisao papire za prodaju plinskog biznisa i infrastrukture.Tek toliko da znate koja je svrha nelegitimne vlasti koju su oni tobože proglasil,legitimnom,nego zato da im potpiše sve što žele uzeti iz Ukrajine,a da vrijedi.Pa sad zamislite ruski plin,koji se isporućuje preko infrastrukture,kojoj je vlasnik američka iorporacija ili više njih.Što li EU o tome misli ? Oni žele u cijelom svijetu sve kontrolirati,ucjenjivati i uzimati novac.To i je najveća svrha tih korporativnih bandita i kriminalaca,Državni terorizam iza kojeg stoji država jer te korporacije i jesu ustvari država.Pljačkaška gamad i ništa više.

DU
Deleted user
12:03 15.05.2014.

A sta ste vi mislili,pa EU,Amerika su izprovocirali i pokrenuli Ukrajinske prosvjede i ovaj kolaps,da bih se ovi americki paraziti uvukli u Ukrajinu,gdje se moze dobro kod ovi ukrajinskih bezmoznjaka zarditi,i da bih se Ruski privredni i ekonomski uzlet usporijo,ili onemogucijo,jer Rusija,Kina……su vise nedostizne za ove zapadne lopove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije