Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadroviranje

Šimonovića nasljeđuje provjereni hadezeovac

'09.06.2010.,Zagreb,Markov trg - Sjednica Hrvatskog sabora.Ivan Simonovic,Drazen Bosnjakovic Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
'Davor Puklavec/PIXSELL'
04.07.2010.
u 18:45

Državni tajnik Dražen Bošnjaković zajednički je izbor premijerke i ministra pravosuđa na odlasku

Kao što se i očekivalo, Dražen Bošnjaković, dosadašnji državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa, izbor je premijerke Jadranke Kosor i bit će predstavljen Saboru RH kao novi ministar i nasljednik Ivana Šimonovića. Odluku je potvrdita tijekom obilaska Ministarstva pravosuđa, kojom prilikom se zahvalila dosadašnjem ministru Šimonoviću na njegovom važnom doprinosu funkcioniranju pravosudnog sustava u RH. Kosor kaže da su ona i ministar Šimonović zajednički došli do imena budućeg ministra.

Po njima, izbor Bošnjakovića logičan je jer je “Bošnjaković ušao duboko u sve procese i puno je toga napravio”. Tijekom “kandidacijskog postupka”, o Bošnjakoviću je izišlo nekoliko tekstova koji su pokušavali sugerirati da nije dobar kandidat (navodni sukob interesa), kao i onih u kojima se tvrdilo da je on “odličan izbor”.

U tijeku sa svime

Špekuliralo se i da bi Pantovčak na tom mjestu želio vidjeti nekog “angažiranijeg”, suca dokazanog u antikorupcijskim procesima, no to je iz Ureda predsjednika Josipovića demantirano. Očito da nikakve priče nisu utjecale na njegov izbor. Rođen je u Vukovaru 1961., završio pravo u Zagrebu. Za razliku od Šimonovića, koji je bio nestranački ministar, Bošnjaković je provjereni hadezeovac, bio je zastupnik u Saboru, a član je i Središnjeg odbora HDZ-a. Da upravo on može kvalitetno nastaviti vođenje pravosudnog sustava, mišljenja su i bivša ministrica Ana Lovrin, kao i Vladimir Šeks. Kažu da je u tijeku sa svim poslovima i procesima koje mora raditi u sklopu odlučujućih pregovora s EU, sada kad se napokon otvaraju pregovori o poglavlju o pravosuđu.

Čeka ga Brammertz

Bošnjaković će, tako, morati naslijediti i obveze komuniciranja i s glavnim haaškim tužiteljem Sergeom Brammertzom, u čemu će mu dobro doći i iskustvo dosadašnjeg ministra, koji je s Brammertzom prolazio nekoliko faza razgovora - od žešćih do smirujućih. Što se pak dosadašnjeg ministra Šimonovića tiče, on odbrojava zadnje dane do odlaska na East River, u zgradu UN-a. Tamo će biti najviše pozicionirani UN-ov službenik iz Hrvatske. Postaje pomoćnik glavnog tajnika UN-a, Ban Ki-moona, za ljudska prava. Vjeruje se da će pozicioniranje Šimonovića visoko u hijerarhiji UN-a predstavljati plus i za RH. Karijeru u New Yorku gradi i Šimonovićeva supruga Dubravka, koja je u Odboru UN-a za uklanjanje diskriminacije nad ženama.

Komentara 12

JU
jura2010
20:28 04.07.2010.

Drazen Bosnjakovic naravno PROVIJERENI HDZ--ovac. Naravno netko od HDZ --ovaca mora stititi MRACNE SILE HRVATSKE. Naravno jos jedan PODOBAN POSLUSNIK. PAMETNOM DOSTA. BOG.

X2
xychhr-200
21:30 04.07.2010.

Je, je... 100% je provjeren - kao i ostatak te HDZ-ovske pljačkaške BANDE...!!!

HG
hugh grant
19:21 05.07.2010.

Ne znam već koliko je dugo gospodin Šimonović ministar u Vladi RH samo znam da jedan moj prijatelj već 7 godina ne može uknjižiti na 100 m 2 zemljišta koje je legalno kupio. Ministar Šimonović možda je sposoban pravnik svjetskoga ranga, ali je potpuno nesposoban političar u kojem nema ni trunke patriotizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije