Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bjegunci

Šimonović: I Glavaš i Šimić morat će na odsluženje kazni

Branimir Glavaš
Petar Grubišić
16.03.2010.
u 18:02

Ministar je od predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina zatražio da sudovi postupe po nedavno potpisanom sporazumu s BiH.

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović na današnjoj je konferenciji za novinare rekao kako je od predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina zatražio da sudovi postupe po nedavno potpisanom sporazumu s BiH. Podsjetimo, 11. veljače, potpisan je sporazum s BiH prema kojem će pravomoćno osuđeni bjegunci izdržavati kaznu zatvora u BiH, odnosno u Hrvatskoj. To znači da bijeg u BiH više neće značiti spas od izdržavanja kazne.

Najpoznatiji takav bjegunac iz Hrvatske je dr. Ognjen Šimić, osuđen na devet godina zatvora zbog primanja mita, koji je već izjavio da će radije u zatvor u BiH nego u Hrvatsku. Očekuje se da sudovi iz obje zemlje uskoro zatraže da svi bjegunci izdržavaju kaznu u zemlji u koju su pobjegli. Šimonović je jučer razjasnio i pitanje odnosi li se taj sporazum i na Branimira Glavaša, koji čeka pravomoćnu odluku Vrhovnog suda. Naime, postavilo se pitanje je li on osuđen u odsutnosti, jer nije bio na izricanju presude. Međutim, Šimonović kaže kako je Glavaš bio na cijelom suđenju, a na izricanju presude i ne mora biti te da će se sporazum i na njega primijeniti.

Komentara 3

OB
-obrisani-
18:49 16.03.2010.

Vrlo je glupo od Šimonovića da pokušava pomesti pod tepih dogovor Vlade i Glavaša kojim su mu pustili da utekne. Situacija s B. Glavašem je sasvim jasna svakome, te je nepotrebno da ministar troši energiju i time novce poreskih obveznikaa na suvišne stvari. Bilo bi mu bolje da se skoncentrira na to kada će Sanader, Kalmeta, Dropulićka, Vukelić i Šuker odslužiti zaslužene kazne. A da ne govorim o blamaži oslobađanja od odgovornosti sutkinje Domić i one koja je htjela suditi u procesu svome mužu, a kojoj sam zaboravio ime jer je nebitno......

MU
Mućanin
11:55 17.03.2010.

RE:splićanin! Mislim da se sudkinja zove Žužić ili tak!

MA
Markale
01:45 08.07.2010.

E koja je to pravda doktor za primanje mita dobije 9 godina zatvora a Glavas za ratni zlocin gde je mucio civile terao ih da piju kiselinu , lepio ih selotejpom i bacao u dravu , te ubijao i oneijao i one koji su mu konkurentni bili prilikom rata osudjen 10 god i na kraju mu omogucili da pobjegne u BH uredno dobija placu zastupnika, koja sramotaaaaaaa za drzavu i njene gradjane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije