Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne priznaje odluku GOGO-a

Šimić: Ostajem uz Božu Petrova, ne pada mi na pamet rušiti Most

Miroslav Šimić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
22.12.2015.
u 10:09

Šimiću je sinoć njegova stranka Građanska opcija Grada Osijeka (GOGO) naredila povlačenje iz Nacionalnog vijeća Mosta

– Neću se povući iz Mosta, ostajem uz Božu Petrova i ne priznajem odluku Građanske opcije Grada Osijeka – potvrdio nam je Miroslav Šimić.

Šimiću je sinoć njegova stranka Građanska opcija Grada Osijeka (GOGO) naredila povlačenje iz Nacionalnog vijeća Mosta. 

Osječanin Miroslav Šimić demantirao je informacije kako izlazi iz Nacionalnog vijeća Mosta.

– To nije istina, ostajem čvrsto uz Božu Petrova i Most – poručio je Šimić. Od 17 ljudi na sjednicu ih je došlo devet, a sedam ih je donijelo odluku, no on smatra da je Most sada prevažna priča da bi je on raskolio. 

Nikakvih sukoba između njega i Petrova, tvrdi, nema.

– Osnovni nam je cilj i dalje tripartitna vlada, no ne možemo nikoga natjerati na to, HDZ je izabrao svoj put – komentirao je on najnoviji razvoj situacije.

Miroslav Šimić sa svojom je nezavisnom listom Gogo podupirao osječkom gradonačelnika Ivicu Vrkića, koji je, pak, na čelo grada došao kao kandidat SDP-a i HNS-a. No, zbog neslaganja u toj velikoj i šarolikoj koaliciji, ubrzo ju je napustio.

– Nemam preferencije ni prema jednoj strani, već prema onome tko prihvati uvjete i reforme Mosta. U konačnici, u toj koaliciji uz Vrkića bio je i HDZ. 

Kako je došlo do tvrdnji da napušta ekipu Mosta, Šimić objašnjava time što nije mogao doći na sastanak Nacionalnog vijeća. 

– Nije mi odgovarao taj dan, predlagao sam da bude sutradan – zaključuje.

 – Na sjednici Glavnog odbora Građanske opcije grada Osijeka danas navečer odlučeno je kako se Miroslav Šimić kao predstavnik Glavnog odbora Građanske opcije povlači iz Nacionalnog vijeća Mosta te da kao saborski zastupnik nije ovlašten bez prethodne odluke Glavnog odbora odlučivati o suradnji s drugim političkim strankama i davanju podrške mandataru za predsjednika hrvatske Vlade. Prema Statutu političke stranke GOGO, odluka o izbornoj i postizbornoj suradnji s drugim političkim strankama u isključivoj je nadležnosti Glavnog odbora stranke – stoji u priopćenju objavljenom noćas na njihovoj Facebook-stranici. 

>>Uoči konzultacija: Izabrani zastupnik Miroslav Šimić napušta Nacionalno vijeće Mosta

Ključne riječi

Komentara 26

UR
uragan
10:28 22.12.2015.

Zlocinacku udbašku Yugo partiju Karamarko je nagazio izručenjem dvojca i Njemacku a nakon završenih konzultacija ugasit ce su zlocinacka partija koja provodi ove četri godine zlocinacku projdkt Memirandum2 i koja je Hrvatsku opustošila.

FI
Fisherman
10:30 22.12.2015.

Privlacna mu saborska fotelja....a kako stvari sad stoje cini se i da mu je obecana i koja ministarska.

VE
verakruz
11:00 22.12.2015.

Nisam se javljao više od mjesec dana, jednostavno što mi se gadi bilo što komentirati, s obzirom na to šta rade ove "moralne vertikale" iz MOST-a. Jednostavno, bili smo na izborima koji su krivotvoreni od strane APIS-a, firme koja je pod direktnom kontrolom SDP-a. Predsjednica je jedina koja može prekinuti ovu prevaru i nadam se da će ona to danas i učiniti. Nadam se novim izborima, uz mnogo bolju kontrolu, pa kom obojci kom opanci. Hrvatski narod neka presudi ovim prevarantima.Prevelik je ulog u pitanju, budućnost i opstojnost Hrvatske je na stolu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije