Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA U PARIZU
Povratak na članak

Simbol Francuske u plamenu: Pet činjenica o crkvi Notre dame

Kamen temeljac postavljen je za vladavine Luja VII. 1163. kada je Pariz započinjao svoj politički i ekonomski uzlet

Komentari 13

Avatar comparator
comparator
22:43 15.04.2019.

Volio bih vidjeti reakcije autohtonih Francuza jer svijet vrlo dobro zna vrijednosti ove građevine koja nije samo vjerski spomenik naročito ne nakon francuske revolucije . Zapravo crkva ili vjera koju narod odbaci s takvom lakoćom nije nikad ni bila dioio nacionalnog bića. Ipak ova veličanstvena građevina predstavlja filozofiju izraženu u arhitekturi i svaka i najmanja šteta bila bi gubitak za čovječanstvo i kulturu ne samo Francuske.

VL
KO
kodifan
23:06 15.04.2019.

nisam vijernik ali mi je iznimno žao vidjeti dio povijesti kako nestaje u vatri i dimu

VL
Avatar navijač
navijač
09:14 16.04.2019.

Francuzi trebaju donijeti zakon o domovinskoj sigurnosti poput SAD-a , nakon što su im srušili njihov simbol blizance 9. Rujna.

VL
Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
22:41 15.04.2019.

Kako je to krsćanski nema što, čim nekog ne voliš odmah ga osudis da je krivac, izgleda da je mržnja vodilja , a ne logika, sto se zapalila zbog radova na katedrali.

VL
ZA
zadar1
22:20 15.04.2019.

sad lipo napraviti jedan objekt di ce se sve vjere moci moliti...dosta je tog katolickog terora po europi!!!!😎😎😎

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.