Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neugodni posjet

Silvija Luks vrijeđa ljude na HRT-u i prijeti im otkazima?

'21.04.2011., Zagreb - Na HRT-u odrzana sjednica programskog vijeca. Silvija Luks Kalogjera Photo: Antonio Bronic/ PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
18.04.2012.
u 13:30

Tajnica Programskog vijeća Zrinoslava Delić navodno je prijavila predsjednicu Nadzornog odbora zbog uznemiravanja, a nakon posljednjeg napada otišla je na bolovanje

Neslaganje uprave, Programskog vijeća i članova Nadzornog odbora HRT-a s njegovom predsjednicom Silvijom Luks moglo bi imati i pravni epilog. Tajnica Programskog vijeća Zrinoslava Delić, doznajemo, prije nekoliko tjedana prijavila je S. Luks policiji zbog uznemiravanja.

Odbila komentirati

– Silvija Luks hoda po zgradi i prijeti ljudima. Govori im da će dobiti otkaz "kad se malo promijeni situacija", vrijeđa ih i optužuje ih za kojekakve izmišljene stvari – kaže naš izvor s HRT-a. Zrinoslava Delić predsjednici NO-a dugo je bila na meti, tvrde naši izvori. Stalnim prigovorima da nije dobro prenijela njene riječi sa sjednice, S. Luks natjerala je tajnicu Programskog vijeća da provodi sate i sate naknadno skidajući fonograme sa sjednica na kojima je cijelo vrijeme pisala zapisnik. Delić je nakon posljednjeg neugodnog posjeta Silvije Luks otišla na bolovanje i nije se vraćala dva tjedna. O incidentu koji je otišla prijaviti na policiju nije htjela razgovarati, a bez komentara je bila i glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc. I Silvija Luks odbila je komentirati događaj. Predsjednica Programskog vijeća HRT-a Nada Zgrabljić Rotar, koja je imala više nesuglasica sa S. Luks, smatra da bi njen odlazak svima olakšao rad. Članovi Nadzornog odbora HRT-a Željko Čagalj i Nikola Krešić Bonačić početkom veljače zatražili su od saborskog Odbora za informiranje i medije da Silviju Luks hitno razriješe dužnosti. Luks se prije toga na sjednici obrušila na tajnika NO-a Miroslava Kušeka. Htjela ga je maknuti s funkcije zbog članstva u udruzi "Volim Hrvatsku" koja se protivi ulasku Hrvatske u EU. Članovi NO-a naveli su kako Luks narušava ugled HRT-a, blokira normalan rad te komunikaciju s upravom HRT-a. Njen pristup nazvali su nehumanim i ponižavajućim jer podcjenjuje i vrijeđa članove NO-a, predstavnike uprave i sve ostale te svojim ponašanjem krši zakonske odredbe.

Nesagledive posljedice

Dva dana poslije smjenu Silvije Luks od Sabora zatražila je i uprava HRT-a. Obrazložili su da je postupala protivno Zakonu o HRT-u i poslovnicima te svojim istupima narušila poslovni i profesionalni ugled HRT-a, što je moglo imati nesagledive financijske posljedice.

Ključne riječi

Komentara 3

HE
Hermann
14:33 18.04.2012.

Čekaj me Silvija .... Samo nemoj bre da mi piješ jer onda nisi uračunjljiva pa svašta može da izađe na videlo. Inače moram da ti kažem da sam prosto zabezeknut šta si pristala da budeš u nadzoru te nam mrske televizije. Ipak bolje da si ti nego neko ko se ne zalaže za našu stvar.

DO
dobritza
14:55 18.04.2012.

pa što ih ne bi vrijeđala ako je tako naučila i može raditi. treba sve nas i vrijeđati i ponižavati dok se jednog dana ne probudimo i ne kažemo - ne bu išlo. dok se to ne dogodi, bolje od vrijeđanja nismo ni zaslužili.

OB
-obrisani-
16:31 18.04.2012.

Bravo gospođo Luks! Tim džabalebarošima, bandi nesposobnjakovića uhljebljenih po babi i stričevima treba se unijeti izravno u lice i izbrojiti im \"sve po spisku\". Sluge režima, poslušni psići u HTV-ovu čelništvu zreli su za trenutačni otkaz. HTV javna raspikuća! Ta! Ta nigdje se na tako sramotan način ne podcjenjuju gledatelji, nigdje se tako bezočno ne \"harče\" novci poreznih obveznika na sumnjive serije i projekte koji su uvrjeda zdravomu razumu i profesionalizmu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije