Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Siloviti tajfun Melor odnio dva života u Japanu

melor
AFP
08.10.2009.
u 09:34

Proizvođač automobila Toyota zaustavio je proizvodnju zbog tajfuna, a više od 300 letova je otkazano zbog oluje. Iz istog razloga u prekidu su i mnoge željezničke linije.

Tajfun Melor obrušio se rano jutros na Japan, točnije jugozapadni dio Tokija na najvećem otoku Honšuu, pri čemu su dvije osobe smrtno stradale, a više od 40 ih je ozlijeđeno. Zbog jakih kiša poplavljene su ceste, a siloviti vjetrovi brzine do 198 kilometara na sat čupali su stabla, prevrtali kamione i nosili krovove kuća. Evakuirano je više od 20 tisuća ljudi.



Proizvođač automobila Toyota zaustavio je proizvodnju zbog tajfuna, a više od 300 letova je otkazano zbog oluje. Iz istog razloga u prekidu su i mnoge željezničke linije što je dovelo do kaosa usred jutarnje prometne gužve.

BBC izvještava da je jedan od poginulih dostavljač novina koji je stradao dok je na njegov motocikl palo stablo. Deseci tisuća kućanstava ostali su bez električne energije u prefekturama Mie i Gifu na zapadu zemlje, a struje je nestalo i u oko tri i pol tisuće kućanstava u Tokiju i okolici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije