Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brutalnost u domu

Silovali dječaka jer ih odgojitelj nije obilazio

\'03.10.2010.,Pula - Maloljetni zlostavljaci djecaka (13) su tukli, silovali metlom i tjerali da pije mokracu. Djecak je vristao i molio pomoc,a dezurni odgajatelj nije nista cuo. Photo: Sasa Miljevic
Saša Miljević/Pixsell
17.06.2011.
u 12:00

Štićenici doma od 13 i 15 godina 13-godišnjem Romu na leđa su istetovirali riječ "Cigo" te ga tjerali da pije mokraću

Tužiteljstvo u Puli podnijelo je Općinskom sudu optužni prijedlog protiv 54-godišnjeg odgojitelja I. L. zbog nesavjesna rada u službi.

Operacija nije uspjela

Njega se tereti da kao noćni odgojitelj u Domu za odgoj djece i mladeži s poremećajima u ponašanju u Puli sa 29. na 30. rujna prošle godine nije u skladu s Pravilnikom i uputom redovito svakih sat vremena obilazio odjel mlađe skupine štićenika i njihove spavaonice. Zbog propuštanja nadzora između 22 i 2 sata, dvojica štićenika doma ušla su u spavaću sobu trećeg štićenika i ondje ga fizički i psihički zlostavljali. Iako je zlostavljanje trajalo dulje, noćni odgojitelj o tome nije imao spoznaja.

Propust kontrole nad kretanjem i ponašanjem štićenika posebno je okrutno završio za 13-godišnjeg Roma kojeg su zlostavljali dječaci u dobi od 15 i 13 godina. Malom Romu su preko leđa istetovirali riječ “Cigo” i brutalno se nad njim iživljavali.

– Istragom je ustanovljeno da su 15-godišnjak i 13-godišnjak počinili kazneno djelo spolnog odnošaja s djetetom i kazneno djelo tjelesne ozljede – rekao nam je tada glasnogovornik policije Valter Opašić. Iako policija, zato što je riječ o maloljetnicima, nije htjela iznositi detalje, govorilo se da su dva dječaka, osim što su malom Romu na leđima istetovirali riječ “Cigo”, brutalno silovali svoju žrtvu tjerajući je da pije mokraću. No ravnateljica je tvrdila da silovanja nije bilo.

Zlostavljani dječak danas je u drugoj ustanovi za skrb o djeci u Istri. Tetovažu s leđa pokušali su mu ukloniti operacijom, no u tome, na žalost, nisu uspjeli. Saborski zastupnik Nazif Memedi kazao je da je Zajednica Roma Hrvatske tražila od Državnog odvjetništva da se odgovorni za taj slučaj procesuiraju te da se istraži i odgovornost ravnateljice.

 Stigma za cijeli život

– Voljan sam osobno platiti operaciju za dječaka da se tetovaža ukloni. Uplatio bih novac na žiroračun bolnice koja bi mogla s uspjehom obaviti zahvat, jer imati takvu tetovažu, to je stigma za cijeli život – kazao je Memedi.

Komentara 16

Avatar beg
beg
12:11 17.06.2011.

prvo neko treba da siluje luku bebica ili seksa pa da se onda nesto pokrene u hrvatskoj

OB
-obrisani-
12:04 17.06.2011.

ta dvojica kao i ostali biti će u subotu na GAY paradi u ZG,,pa zaštitite ih,možda će sutra silovati i vašew sinove

AB
abendblatt
12:16 17.06.2011.

Cekam da se javi Ante Tomic, te da sa svojim sinom razmisli, na koji nacin zapaliti ove nasilnike, moze im pomoci i Kajin jer u Istri su svi protiv nasilja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije