Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurnost

Sigurnije do školskog autobusa

sigurnost (1)
presnimila Lj. Risek
14.11.2012.
u 09:54

Na gradnji staze inzistirali su mjesni odbori Kaniža i Gečkovec smatrajući da je nezaštićena dionica državne ceste suviše opasna za pješake i bicikliste

Počela je gradnja pješačko-biciklističke staze od Kaniže do obližnjeg Marofa, uz vrlo prometnu državnu cestu D35 od Ivanca u pravcu Lepoglave. Staza se gradi u sklopu Bettermenta iako je isprva nije bilo u projektima. U njih je uvrštena naknadno nakon što su njenu gradnju zatražili mjesni odbori Kaniža i Gečkovec. Mještani su upozorili da je nezaštićena dionica opasna za pješake i bicikliste, a naročito za učenike koji njome pješače do školskog autobusa, to više što su na državnoj cesti koja je u međuvremenu modernizirana vozila počela razvijati veće brzine. Zahtjeve mještana poduprla je i ivanečka gradska uprava koja je od građana odmah otkupila zemljište, riješila imovinskopravne odnose i platila izradu projekata.

Voditelj HC-a u Varaždinu Stjepan Marković ističe da će staza duga 760 metara, dopuste li vremenske prilike, biti dovršena već do kraja ovog mjeseca. Vrijednost je investicije 280.000 kuna (bez PDV-a), a financiraju je Hrvatske ceste.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije