Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Siguran sam da će Splićani ove godine poštivati prava manjina'

Josipović je kazao kako se nada da se prošlogodišnje nasilje neće ponoviti te da će nadležne institucije osigurati pravo svih građana na mirni prosvjed
03. svibnja 2012. u 17:44 74 komentara 2 prikaza
Josipović s izaslanstvom LGBT-a
Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Ivo Josipović primio je izaslanstva udruga "Kontra", "Iskorak" i "Domine". Izaslanstva su upozorila na propuste državnih institucija i Grada Splita tijekom održavanja prošlogodišnjeg Split Pridea te su naglasili kako im nije bila pružena adekvatna zaštita. Također su upoznali predsjednika s pripremama za drugi po redu marš u Splitu koji bi se trebao održati 9. lipnja.

Josipović je kazao kako se nada da se prošlogodišnje nasilje neće ponoviti te da će nadležne institucije osigurati pravo svih građana na mirni prosvjed.

– Poštivanje prava manjina i prava na različitost spada u civilizacijske dosege europske obitelji kojoj se Hrvatska uskoro priključuje i uvjeren sam da će građani Splita ove godine dokazati kako su te vrijednosti prihvatili – zaključio je predsjednik Josipović.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • xnet0822:

    03.05.2012. u 18:43h Mihac™ je napisao/la: Ne podnosim inače Bosance ... --------------------- Ma nemoj ? A što su ti jadnici krivi, ha ? Pazi što pišeš, jer ako netko od njih pročita ovo moglo bi ti se dogoditi da te ... prikaži još! prebiju na mrtvo ime !

  • larala:

    nadam se da ce josipovic isto tako primiti i radnike jadrankamena

  • sargu123:

    Ivo, bojim se da se varaš. Tko će normalan podržati nenormalno ?