Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA Vipnet donirao milijun kuna za razminiravanje 150 tisuća kvadratnih metara u Brodsko-posavskoj županiji

Siguran put do škole za djecu iz Dragalića

Predsjednik uprave Vipneta Mladen Pejković uručuje donacijski ček na milijun kuna za razminiranje ravnatelju HCR-a Otu Jungwirthu
import
20.06.2008.
u 17:35

Čak 150 tisuća četvornih metara razminirat će se u Dragaliću u Brodsko-posavskoj županiji zahvaljujući Vipnetovoj donaciji od milijun kuna.

I sportaši se uključili
Najsretniji zbog ove donacije zasigurno će biti roditelji čija djeca svakodnevno prolaze do Područne škole Gorica putem okruženim minskim poljima. Roditelji svaki dan strahuju.
Naravno, upozoravaju djecu na oprez, ali to nije dovoljno. Ne znaju kad će koje dijete potrčati za loptom, zaigrati se, a time dovesti u pitanje svoje živote. Vipnet im je ovom donacijom olakšao brige.

Predsjednik uprave Vipneta Mladen Pejković milijunski je ček uručio ravnatelju Hrvatskog centra za razminiranje Otu Jungwirthu, a tom je prigodom razveselio i djecu u Dragaliću edukativnom predstavom o opasnostima od mina. I sportaši su dali svoj doprinos pa su se uključili u kreativne radionice.

Naši skijaši Nika Fleiss i Natko Zrnčić Dim rado su se odazvali pozivu.
– Opasnost s kojom su svakodnevno suočeni najmlađi stanovnici Dragalića na putu do škole dirnula nas je i potaknula da ove godine doniramo milijun kuna za razminiranje tog područja. Vipnet se u svom poslovanju zalaže za slobodu komuniciranja i kretanja, a ulaganje u razminiranje dio je naše strategije doprinosa hrvatskom društvu. Posebno smo ponosni što će ovogodišnja donacija omogućiti djeci u Dragaliću sigurno i sretno djetinjstvo – rekao je Mladen Pejković, predsjednik uprave Vipneta.

Najveći donator
Kao dugogodišnji strateški partner HCR-a, Vipnet je do sada uložio ukupno 6,3 milijuna kuna u razminiranje Hrvatske.
– Vipnetova dosljednost u rješavanju problema mina odličan je primjer suradnje s privatnim sektorom koji pridonosi ostvarenju zajedničkog cilja – sigurnoj Hrvatskoj.

Veliko mi je zadovoljstvo što i ove godine nastavljamo uspješnu suradnju na razminiranju u Brodsko-posavskoj županiji – rekao je Oto Jungwirth, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, dodavši kako je Vipnet najveći privatni donator za razminiranje u Hrvatskoj.

Vipnet je još 2002. godine prepoznao problem mina u Hrvatskoj kao najveću prepreku za normalizaciju života, slobodno kretanje i sigurnost građana te ujednačeni gospodarski razvoj svih dijelova Hrvatske. Stoga je pokrenuo akciju pod sloganom “Kretanje. Komunikacija. Život”.


Ostalo još 110 tisuća mina

Prošlogodišnja donacija bila je namijenjena razminiranju parka prirode Kopački rit. Na minski opasnim područjima u Hrvatskoj preostalo je oko 110 tisuća mina, a ukupan minski sumnjiv prostor proteže se na 997 četvornih kilometara u 12 županija. Zahvaljujući Vipnetovim milijunskim donacijama, do sada su razminirana poljoprivredna zemljišta i vodocrpilišta, prilazi osnovnim školama te putovi za protupožarnu zaštitu u Vukovarsko-srijemskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj, Sisačko-moslavačkoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije