Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DETALJI ŠIBENSKE TRAGEDIJE

Šibenski ubojica odbio je opciju vraćanja dugova: 'Ne dolazite u obzir, što ću ostaviti svojim sinovima?!'

Branko Koloper
Foto: Facebook/Pixsell
1/8
03.02.2021.
u 12:51

Doznaje se kako je Matkol upao u probleme kada su veliki prodajni lanci počeli prodavati svoje pekarske proizvode i kolače

Jedna od žrtava smrtonosnog sastanka u hali kada je poduzetnik Branko Koloper ubio četvero ljudi i koja je donedavno pripadala tvrtki Matkol iz Šibenika, 42-godišnji Toni Šparada, pokopan je u utorak u 14 sati na groblju u Grebaštici. Za to vrijeme, policija je nastavila istragu i nastoji rasvijetliti zašto je baš u subotu ujutro Koloper organizirao sastanak za stečajnu upraviteljicu Radojku Danek i Tonija Šparadu koji je oglasio prodaju hale za milijun eura. 

Ta je hala u stečajnom postupku Koloperova Matkola prodana tvrtki Boxkor iz Zagreba za 1,585 milijuna kuna. Suprug stečajne upraviteljice i dalje se vodi kao kolateralna žrtva. Forenzičari iz Centra Ivan Vučetić vještačit će oružje i materijalne tragove sa sve tri lokacije na kojima su se dogodila ubojstva i samoubojstvo.

Sutkinja zadarskog Trgovačkog suda Ardena Bajlo tvrdi da se na ročištu održanom prošle srijede nije dogodilo ništa što bi upućivalo da će Koloper počiniti masakr. Ništa nije mogla naslutiti ni predstavnica OTP banke, koja je kao predstavnica najvećeg vjerovnika prisustvovala svim ročištima u stečajnom postupku. Jutarnji doznaje da je komunikacija s Brankom Koloperom bila sasvim uobičajena.

I prije otvaranja stečaja, u šibenskoj poslovnici OTP banke pokušali su Koloperu sugerirati da prodajom nekih poslovnih prostora podmiri dugovanja i nastavi s poslovanjem. Naime, uvidjeli su da mu prihodi padaju, zbog čega ne može podmirivati dospjele obveze, a podigao je i velike kredite za gradnju hale i kupnju pekarske opreme, piše Jutarnji. Međutim, Koloper je to odbijao riječima: "Ne dolazi u obzir! Što ću ja ostaviti sinovima?"

Doznaje se kako je Matkol upao u probleme kada su veliki prodajni lanci počeli prodavati svoje pekarske proizvode i kolače. "Jedan od radnika koji je radio kod njega i dobio otkaz ispričao je kako mu Koloper mjesecima nije isplaćivao plaću, ali je istodobno bio galantan u sponzoriranju raznih manifestacija", ispričao je mladić koji se bavi istim poslom. 

"On to nikako nije mogao shvatiti, nije imao vlastitu distribuciju proizvoda, a uložio je puno u opremu i njegova pekarnica mogla je isporučiti puno više pekarskih proizvoda. Kad se dogodio stečaj tvrtke, Koloper nikako nije mogao shvatiti da on više nema nikakve ovlasti upravljanja", dodao je sugovornik upoznat s poslovanjem Branka Kolopera te istaknuo da on jednostavno nije bio dorastao novim tržišnim okolnostima.

 

Ključne riječi

Komentara 24

ZV
Zvjerko1
13:30 03.02.2021.

Ja sam o ovom slučaju čuo potpuno drugačiju priču i to s više strana (jeli točna ili ne, ne znam). Dakle, ubojica je bio pekar koji je ubijenom dostavljao svoje proizvode. U jednom trenutku ubijeni nije mogao plaćati isporučeno i predložio je isplatu u brašnu kao refundaciju duga. Ubojica je to prihvatio, a onda mu je ubijeni na isporučeno brašno dostavio račun koji je bio višestruko veći od tržišnog. Nakon što ubojica nije želio to platiti, ubijeni mu je blokirao račun i u dogovoru sa stečajnom upraviteljicom pokrenuo ovrhu nakon čega se zbilo to što se zbilo. Niti branim ubojicu, niti znam jeli ta priča točna, ali mislim da bi trebalo saslušati sve strane prije donošenja bilo kakvog suda.

NI
NikoCro
13:31 03.02.2021.

Mislim da to nije bas tako nije to jedina firma koja je oteta od njihovoh vlasnika, a novine su cenzurirane od strane drzave, mislim da sa ovakovim novinarstvom nikada necemo saznati istinu, sve je po istoj shemi procjene za malo novaca imovinu pa ju kupe prijatelji ili rodjaci ili muzevi pa to onda prodaju po stvarnoj trzisnoj cijeni, sramota od drzave

Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
13:51 03.02.2021.

Blatite pokojnog heroja Branka, odvratni večernjak. Da ste ozbiljna novina otišli bi dolje i napravili ozbiljnu reportažu. Pokoj vječni gospodinu Branku! život je jedan i možemo ga odživjeti kao miševi i crvi ili se suprotstaviti gamadi ako već država ne radi pravdu, što bi joj trebao biti primarni zadatak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije