Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Šibenski konzultant i poduzetnik "ukrao" gotovo 5,2 milijuna kuna

boris lambaša
PIXSELL
13.01.2010.
u 11:56

Uz pomoć supruge koja je vodila knjigovodstvo 2007. i 2008. godine, na štetu poduzeća u Kistanjama, njezinih odgovornih osoba i banke, Lambaša je uspio dobiti nenamjenski kredit od čak 2,5 milijuna kuna.

ŠIBENIK – Zbog prijevare i zloporabe u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službenih isprava u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku priveden je Boris Lambaša, (49) ovlašteni revizor i konzultant HAMAG-a, predsjednik Regionalne udruge poduzetnika te nekadašnji stečajni upravitelj propalih tvrtki Slobodna plovidba i Šibenka.

Zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke određeno mu je 48-satno zadržavanje.

Diplomirani ekonomist tereti se da je dvjema tvrtkama iz Šibenika i Knina, čiji je vlasnik ili zastupnik, pribavio nešto manje od 5,2 milijuna kuna.

Naime, istovremeno kao direktor ili odgovorna osoba u nekoliko tvrtki u Šibeniku, Vodicama, Kninu i Kistanjama i uz pomoć supruge koja je vodila knjigovodstvo 2007. i 2008. godine, na štetu poduzeća u Kistanjama, njezinih odgovornih osoba i banke uspio je dobiti namjenski kredit od čak 2,5 milijuna kuna.

Novac je nenamjenski iskoristio i uplatio u korist svoje tvrtke s područja Knina. Kao zastupnik tvrtke u Šibeniku krivotvorenim papirima 2008. godine izvukao je još 2,6 milijuna kuna.

Komentara 8

DU
Deleted user
12:37 13.01.2010.

Joj, kako je on mogao to! Pa nije Hercegovac! Za takve stvari su prema komentarima iskljuöivo Hercegovci odgovorni! Novinari radite svoj posao i pišite malo o istarskim, primorskim, slavonskim, zagrebačkim tajkunima, kako su oni sve legalno ostvarili. Kako će ubudućeuće igrati nogometna,rukometna reprezentacija, bez Hrvata BiH? Onda sigurno gubimo i od San Marina! Dajmo PRAVDU za sve! Nijednog tajkuna i političara, neovisno koja stranka, netreba štedjeti!

DU
Deleted user
04:32 14.01.2010.

Sve treba zaplijeniti ne samo njemu i njegovoj zeni nego istraziti i sve njegove rodjake. Njega metnuti u zatvor sa pederima na najmanje deset godina. ... a inace, kakve to yebene zakone imamo da svatko moze \"po svojoj savjesti\" krasti kako mu se prohtije!? Pa zakoni bi trebali uspostaviti takav sistem da se ovako lako ne moze krasti. Tko je bio NJEGOV REVIZOR i KONTROLOR? Kako je taj mogao sve to sam bez ikakvog odobrenja nekoga nadredjenoga ...?

SP
spirit
17:43 13.01.2010.

lopina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije