Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival

Šibenski festival otvaraju "Ružno pače", TBF i vatromet

'20.06.2009., Sibenik - Sibenski Medjunarodni djecji festival, najveca manifestacija stvaralastva za djecu u Hrvatskoj, sinoc je otvoren u Sibenskom kazalistu predstavom Igra skrivaca 3-4, izraelskog
'Hrvoje Jelavic/24sata'
17.06.2011.
u 14:44

U dvjestotinjak predstava projekcija, koncerata, kreativnih radionica, izložbi itd. nastupit će oko 1200 sudionika iz Hrvatske, Makedonije, Litve, Latvije, UK , Slovenije, Njemačke, Norveške, Austrije, Kine, Srbije...

"Ružno pače", predstava Zagrebačkog kazališta mladih, sutra  u 21 sat otvara ovogodišnji 51. Međunarodni dječji festival u Šibeniku. U petnaest festivalskih dana, najzabavnijem dijelu godine u Šibeniku, očekuje se više od 60 tisuća posjetitelja predstava, filmskih projekcija, kreativnih radionica, koncerata, izložbi i drugih raznovrsnih kulturno-zabavnih događanja. Na brojnim gradskim pozornicama na otvorenom, po kamenitim ulicama i trgovima stare šibenske jezgre te u kazalištu i drugdje, bit će izvedeno oko 200 programa koje priređuje oko 1200 sudionika sa svih strana zemlje. Na svečanosti otvaranja očekuje se glavni pokrovitelj MDF-a dr. Ivo Josipović, predsjednik RH, te ministar kulture Jasen Mesić i šef izaslanstva Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren, kako kažu organizatori.

– Na ljetnoj pozornici kod šibenske katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice MDF počinje svečanim otvaranjem u 21 sat, a traje do 2. srpnja. Festival će otvoriti predstava ZKM-a "Ružno pače" u režiji Roberta Waltla i dramaturškoj obradi Ivice Buljana. Prema poznatoj i jednoj od najizvođenijih bajki Hansa Christiana Andersena, tekst je za predstavu napisao Ivor Martinić, stihove songova Olja Savičević Ivančević, a uglazbio ih je Mitja Smrekar. Igraju Nina Violić, Ksenija Marinković, Lucija Šerbedžija, Kristijan Ugrina... Inače, dolaze nam sudionici iz Makedonije, Litve, Latvije, UK , Slovenije, Njemačke, Norveške, Austrije, Kine, Srbije... – kaže Jasenka Ramljak, direktorica festivala.

Uz dramske i lutkarske predstave, male i velike Šibenčane i sve njihove goste očekuje mnogo glazbe i plesa: gostovanje kineske dječje opere, latvijskoga baleta "Snjeguljica i sedam patuljaka", predstava o vještici Hillary koja na djeci zanimljiv i zabavan način približava operu, "1001 noć" u izvedbi Plesnoga ansambla Sjene do uvijek raspjevanih  i rasplesanih uličnih zabavljača u programu Trgovi i ulice te noćni program za odrasle, nabrajaju organizatori. Drugoga festivalskog dana šibenska će publika u Ulici don. Krste Stošića moći vidjeti i jednu filmsku pretpremijeru: hrvatski igrani film za djecu "Koko i duhovi" u režiji Danijela Kušana.

– I ove nas godine na Festivalu očekuje Sajam knjige s novim naslovima i nagradnim igrama, brojni radionički programi, bogat Program tradicijske kulture i Noćni program, koji će ove godine počinjati u 22.30 sati, a odvijat će se u prostoru Četiri bunara – napominje Jasenka Ramljak. Po mnogima među važnijim događanjima na MDF-u su različite kreativne radionice u kojima sudjeluju brojna djeca i stječu korisna znanja, a sudeći prema onome što je predstavila urednica radioničkih programa Zdenka Bilušić, djecu očekuju uzbudljiva dva tjedna. Nakon sutrašnjeg otvaranja u Šibeniku se priređuje cjelonoćna pučka fešta uz vatromet i nastup grupe TBF.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije