Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jubielj

Šibenski 50. Međunarodni dječji festival imat će i morski video zid

'20.06.2009., Sibenik - Sibenski Medjunarodni djecji festival, najveca manifestacija stvaralastva za djecu u Hrvatskoj, sinoc je otvoren u Sibenskom kazalistu predstavom Igra skrivaca 3-4, izraelskog
'Hrvoje Jelavic/24sata'
24.04.2010.
u 16:45

Riječ je o nečemu doista neviđenom na ovim prostorima, a vjerojatno i šire - kazala je o vodenom video zidu Jasenka Ramljak iz MDF-a

Pola stoljeća Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku – lijepa okrugla obljetnica jedne od najbogatijih kulturnih manifestacija dječjeg i stvaralaštva za djecu bit će proslavljena za nepuna dva mjeseca. Uvečer 19. lipnja počinje jubilarni MDF, čija se direkcija unatoč kriznim neprilikama trudila da ga bogatim i raznovrsnim programom dostojno obilježi.

– Otvaranje ove godine počinje predstavom Buratino u produkciji Hrvatskog narodnog kazalita u Šibeniku – najavio je Dragan Zlatović, direktor MDF-a.

Vodeni zid od 500 kvadrata

Osim vesele pučke fešte, vatrometa i koncerta Nene Belana te novog gledališta na Ljetnoj pozornici, iz MDF-a najavljuju i dosad rijetko viđen spektakl – projekciju prijenosa otvaranja festivala na moru u Šibenskom kanalu – na vodenom zidu površine 500 četvornih metara.

– Riječ je o nečemu doista neviđenom na ovim prostorima, a vjerojatno i šire. Naime, tijekom tri večeri na vodenom zidu koji su nam iz DOT Urban Prod. ustupili po iznimno povoljnim uvjetima gledat će se videosadržaji i projekcije o festivalu te o kulturnim i prirodnim znamenitostima i mnogi drugi sadržaji – objasnila je Jasenka Ramljak iz MDF-a o kakvom je 'čudu' riječ.

Sa svih strana svijeta

No i bez tehnoloških atrakcija sudionici iz svih krajeva svijeta priredit će razne umjetničke programe tijekom kojih će posjetitelji, kao i uvijek, moći svjedočiti najzabavnijih petnaest dana u Šibeniku. Stotine djece sudjelovat će u kreativnim radionicama, ulični će zabavljači uveseljavati...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije