Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON OBJAVE ZARUČNICE

Šibenska bolnica oglasila se o smrti mladog liječnika: Liječen je sukladno pravilima struke

Opća bolnica Šibenik
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
05.09.2023.
u 14:37

U večernjim satima zbog respiratornog pogoršanja konzultiran je anesteziolog koji je preporučio terapiju kisikom uz visoke protoke (HFOT). Navedenu terapiju partnerica je odbila i zatražila analgeziju kontinuiranom infuzijom morfija, objavili su iz bolnice

Specijalist ortoped na Klinici za ortopediju KBC-a Zagreb dr. Krešimir Crnogaća (39) preminuo je prošle srijede nakon kratke i teške bolesti u 39. godini života. Bolovao je od karcinoma pankreasa od kojeg je preminuo u manje od dva mjeseca. Njegova zaručnica, liječnica anesteziologinja Sanja Ćosić, objavila je na društvenim mrežama što se događalo u posljednjim danima njegova života. Time je otvorila pitanje palijativne skrbi u hrvatskim bolnicama jer je napisala kako je morala moliti više puta za dozu morfija. 

O slučaju se danas oglasila i šibenska bolnica u kojoj je Crnogaća preminuo. 

– Pacijent Krešimir Crnogaća liječen zbog aktivne maligne bolesti u kliničkim bolnicama u Zagrebu. Zaprimljen je na OHBP Opće bolnice Šibensko-kninske županije u srijedu 29.08. u jutarnjim satima. Pacijent dolazi zbog otežanog disanja. U trenutku dolaska bez ikakvih bolova. Tijekom hospitalizacije učinjene su neinvazivne dijagnostičke pretrage sukladno zdravstvenom stanju pacijenta. Tijekom boravka pacijent je primao analgetsku i oksigenoterapiju. U večernjim satima zbog respiratornog pogoršanja konzultiran je anesteziolog koji je preporučio terapiju kisikom uz visoke protoke (HFOT). Navedenu terapiju partnerica je odbila i zatražila analgeziju kontinuiranom infuzijom morfija – priopćili su iz Opće bolnice Šibenik. 

– Nakon pogoršanja općeg statusa pacijenta uključena je dodatna analgetska terapija. Pacijent je u OB Šibensko-kninske županije liječen sukladno pravilima struke i kliničkim smjernicama, a preminuo je u četvrtak 30.08. iza ponoći okružen članovima uže obitelji – objavili su iz bolnice. 

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 7

PJ
pjer1963
18:26 05.09.2023.

Radim sam u bolnici i vidio sam nazalost jako puno umirucih bolesnika. koliko se muce sa oxigenskom terapijom, a kada i umru ostaje grc na licu. Sa druge strane kada dobiju kontrolirano Morfij, lice se opusti i odu mirno odd nas, izgledaju kao da spavaju. Vlastito iskustvo: Brat mi je bio uzavrsnoj fazi raka pluca. Anestezist mu je propisao Novalgin kapi( Pomaze kod zubobolje). Kada sam ja bratu nabavio jace sredstvo protiv bolova, Anestezist mi je rekao tko sam ja da se mijesam u njegovu terapiju.

BO
BoljiSvijet
15:31 05.09.2023.

Zamisli da ja dođem u bolnicu i onda neki specijalist odredi neku terapiju nekome mome a ja se tome usprotivi i tražim potpuno drugačiju terapiju..nije problem u tome što je njegova partnerica tražila nešto drugo jer je po struci anesteziolog (što znači da je educirana do samo vrha znanja u medicini) nego je problem što je bolnica prihvatila njeno odbijanje određene terapije. Sada ili je bolnički anesteziolog pogriješio ili je tu riječ o kaznenom djelu sprječavanja provođenja propisane terapije..i ostaje nejasno: što je partnerica utjecala na dodavanje dodatne terapije analgeticima ? ili je to išlo po naknadnom odobrenju dežurnog liječnika?..tu ima toliko pitanja da šibenska bolnica nije ni trebala slati ovu objavu jer se samo kompromitira..očigledno netko dođe izvan bolnice i onda taj određuje što treba i kako davati smrtno bolesnoj osobi terapiju..drugim riječima taj njihov kolega je umro okružen cirkus situacijom gdje se nije poštivala nadležnost liječnika, a koja je za nas obične smrtnike nedostižna..naši kad umiru-umiru u bolovima ,sami u nekoj čekaoni i da nitko ni ne skuži da su umrli

DO
doktorica
21:43 05.09.2023.

U par riječi sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije