Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADI SE NA VELIKO Obnova kanalizacije zatvorila najprometniji dio grada

Šibenik zbog radova čeka devet mjeseci prometnih gužvi

17.11.2008.
u 16:43

ŠIBENIK – Kolone automobila, nedostatak parkirališnih mjesta, gubitak središnjega gradskog autobusnog stajališta na pazaru, posebna regulacija prometa ... samo su neki od problema koji su u ponedjeljak ujutro dočekali Šibenčane.

Uzrok je početak radova na kanalizacijskom sustavu u Ulici fra Jerolima Milete do križanja s Ulicom Stjepana Radića kod Zagrebačke banke.

Prva faza tog zahtjevnoga gradskog projekta vrijednog 15 milijuna kuna, središte grada preko noći pretvorile su u veliko gradilište.

Nužno strpljenje
– Molimo građane, stanare i vlasnike poslovnih prostora za razumijevanje, jer će nova prometna rješenja otežavati redovnu, svakodnevnu komunikaciju. Grad Šibenik i ŽUC će nastojati da te “privremene regulacije” traju što kraće, posebno dio koji se odnosi na raskrižje kod Nove pošte – kazala je Neda Klarić.

Promet cestom uz gradsku tržnicu potpuno je obustavljen. Umjesto tom najprometnijom cestom, vozila će sljedećih 15 dana na križanju iz Ulice kralja Zvonimira na Poljani skretati u Ulicu Vladimira Nazora, odnosno svi koji voze iz pravca Doma zdravlja morat će skretati prema rivi, jer je to jedini alternativni pravac prema drugom kraju grada, Baldekinu i Vidicima. Prema gradskoj tržnici promet će biti moguć samo iz smjera autobusnoga kolodovora, odnosno preko Tehnološke ceste. Iz pravca Vidika vozači kod zgrade Županijskog suda neće moći skrenuti ulijevo u Ulicu Fra Jerolima Milete.

Druga faza radova gradska uprava najavljuje za početak 2009. kada će se za promet zatvoriti središnji dio ulice Stjepana Radića, a od proljeća pa kroz cijelu turističku sezonu bit će za promet zatvorena i ulica Put Gimnazije od Vanjskog do nadvožnjaka na Šubićevcu.

Rad i noću
– Moramo zamoliti građane za mnogo strpljenja, bit će puno buke, radit će se od ranog jutra do kasno na večer, radnim danom i vikendom, a ako treba i noću – kazao je Miho Mioč, direktor Vodovoda i odvodnje.

Kanalizacija je tu izgrađena 1950. godine kada su Šubićevac, Meterize imale tek nekoliko većih domaćinstava. Danas taj isti zidani kameni kanal, koji se svake godine za velikih kiša urušava, mora primiti otpadne vode petnaestak tisuća domaćinstava. Radovi bi trebali biti gotovi za devet mjeseci, odnosno na jesen 2009. godine.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije