Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIBENIK

Šibenik ostaje HDZ-ov: Burić dobio treći mandat

Izborni stožer kandidata za župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
30.05.2021.
u 21:54

Prema rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, Željko Burić nadmoćno je pobjedio SDP-ovog Tončija Restovića te time odnio treću pobjedu na lokalnim izborima za gradonačelnika grada Šibenika.

 Željko Burić, kandidat HDZ-a i HSLS-a nadmoćno je pobijedio na lokalnim izborima i ostao gradonačelnik grada Šibenika. Burić je odnio 10.844 glasova, dok je njegov protukandidat, SDP-ov Tonči Restović prikupio 6.080 glasova. 

Željku Buriću ovo je treći mandat za redom, u ulozi gradonačelnika Šibenika nalazi se od 2013. godine, a trenutno je i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Šibenika.

-Nakon jedne vrlo duge i interesantne kampanje, moram reći da je kampanja u gradu Šibeniku bila vrlo fer i korektna, a to pokazuje činjenica što me je nazvao gospodin Restović i odmah čestitao na pobjedi- rekao je Burić.

Rezultate u Šibeniku nazvao je pokazivanjem napretka demokracije te je rekao da građani očito nisu vezani 'stranačkim brojama'.

-Moja obaveza ulaskom u treći mandat je definitivno da grad Šibenik zaslužuje da se za njega radi i ja svojim sugrađanima mogu obećati da ćemo nastavit raditi s jednakim elanom, jednakim žarom i iduće četiri godine, nadodao je. 

Komentirao je i novog župana Šibensko-kninske županije Marka Jelića i buduću suradnju s njim.

-Navrijedniji dio svakog grada na moru je pomorsko dobro. Ako izanalizirate obećanja  s naše strane i s oporbene strane, spominje se podizanje rive u Docu, rekonstrukcija šibenske rive, gradnja Jadrije odnosno rekonstrukcija Jadrije, valorizacija kanala sv. Ante, tvrđava sv. Nikole, šetnica u kanalu, sve su to dijelovi grada Šibenika koji su na pomorskom dobru, s tim upravlja županija. Nužna je suradnja i ponavljam da stranačke boje za mene više nisu bitne, mi moramo nastaviti s našim projektima- objasnio je. 

 

Komentara 1

Avatar horuk
horuk
07:36 31.05.2021.

Cestitke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije