Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultura i zabava

Šibeniče - budi dijete! - otvoren 51. Međunarodni dječji festival

festival djeteta (1)
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/3
18.06.2011.
u 23:18

Očekuje se oko 60 tisuća posjetitelja i 200 programa koje će izvesti oko 1200 sudionika iz više zemalja.

Šibeniče, budi dijete - poruka je kojom je večeras otvoren  51. Međunarodni dječji festival u Šibeniku. Dvotjednu šibensku manifestaciju otvorila je predstava Ružno pače u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih, pjesma šibenske djece 'Zdravo maleni', te  predsjednik RH dr. Ivo Josipović, pokrovitelj MDF-a.

Potom je, kao i destljećima do sada, uslijedio raskošni vatromet na šibenskoj rivi te pučka fešta, koncert grupe TBF i druga događanja. U petnaest festivalskih dana se očekuje se oko 60 tisuća posjetitelja dramskih, lutkarskih, baletnih i drugih predstava, filmskih projekcija, brojnih kreativnih radionica, koncerata, izložbi i drugih raznovrsnih kulturno-zavbavnih događanja.

Na brojnim gradskim pozornicama na otvorenom, po kamenitom ulicama i trgovima stare šibenske jezgre, te u kazalištu i drugdje, bit će izvedeno oko 200 programa koje priređuje oko 1200 sudionika sa svih strana Zemlje. Umjetnici su prstigli iz Makedonije, Litve, Latvije, UK , Slovenije, Njemačke, Norveške, Austrije, Kine, Srbije, kažu organizatori MDF-a, središnje goišnje kulturne manifestacije u Šibeniku.Već prvoga dana festivala gledatelje očekuju tri izložbe , predstave i filmska pretpremijera hrvatskog igranog filma  Koko i duhovi u režiji Danijela Kušana, sina autora popularne knjige za djecu.

Komentara 5

NO
noni
13:09 19.06.2011.

volim ŠIbenik, za njega me vežu najljepše uspomene !

DK
dkatica2
23:50 18.06.2011.

Šibenik je to!

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
09:04 19.06.2011.

Darko..meni je Zlarin ipak bolji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije