Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što zapravo brane?
Povratak na članak

Shvaćaju li suverenisti da se protiv globalizma može samo revolucijom

Čak i kada je Hrvatska proglašavala suverenost, ona se istodobno i stvarala i topila pa, kada se sve razgoliti, Hrvatskoj su od suvereniteta ostali jedino grb, zastava, himna, reprezentacija i 'Ero s onoga svijeta'

Komentari 96

RE
reborn
18:59 03.03.2019.

Pitam se kako bi novinar čija plaća ovisi o tome što piše i za koga piše uopće mogao napisati kvalitetni članak o političkoj ideji suverenizma, a još manje o političkim strankama kojima je ta ideja programska okosnica... I dok je novinarka nesposobna dati dublji smisao takvom pojmu, dotle državnici sa suverenističkom vizijom vladaju i u SAD-u i u Rusiji, i u npr susjednoj Mađarskoj... Zaista je uzaludno pokušati komentirati ovaj članak...

VL
UH
Urvan_Hroboatos
20:05 03.03.2019.

Autorica nema pojma o čem piše. Danska je itekako suvetrena, Island također, možda u nekim vidovima više od SAD. Postoje razni vidovi i autorica jednostavno širi defetizam u službi Plenkovićeve politike zakulisne diplomacije i svođenja birača na stado (prljavo negiranje referenduma i niz sličnih poteza). Takvi su u 99% prognozirali Trumpov poraz. Hajde, ako je sve tako nevažno i tak osmo nemoćni- zašto se Plenković i njegovi jarani tako grčevito bore protiv promjena izbornoga zakona?

VL
FJ
fjdanm
19:27 03.03.2019.

Bravo suverenisti, najbolji ste za sada i imate sigurno naše glasove. Očekujemo da se i drugi dešnjaci priključe.

VL
DU
Deleted user
19:42 03.03.2019.

Ruzu Tomasic za predsjednicu .Pravi izbor u pravo vrijeme.

VL
ST
Stjepan2103
20:07 03.03.2019.

Desnica se treba ujediniti i postići će uspjeh...U cijeloj EU ,SDA,Rusija...svugdje suverenisti pobjeđuje...Bruna,Ruža,Marijana Petir običan hr narod vam vjeruje (ovi drugi, kako imaju medije, napadati ce vas ali ne bojte se Bog i hrvati su sa vama)nemojte propustiti šansu ne samo zbog sebe nego Hr.

VL
NE
Neutralac
20:30 03.03.2019.

Mozda je ovo dobar pocetak da se konacno pojavi kakve respektabilna desnica.... lisena svih znakovlja proslosti.... novi pocetak

VL
PL
@ploto@
21:42 03.03.2019.

Članak je potpuni promašaj.Možda da ja objasnim najkraće za što se zalažu suverenitsi !! Za razliku od globalista,koji se zalažu za ukidanje nacija i nacionalnih država te stvaranje društva robova i robovlasnika,suverenisti su brana i protivnici tih mračnih,zaplotnjačkih ideja.Neoliberalizam iliii u prijevodui korporativni fašizam,koji je osim gospodarstva preuzeo i upravljanje državama,koncept je diktature slične boljševičkom komunizmu.Tamo je bila diktatura partije,a ovdje korporativna diktatura.Dakle vlasnici korporacija koji su oteli suverenitet narodima i državama žele za sebe stvoriti robovlasničko društvo ,gdje bi ostali bili robovi.Prije toga kontinuiranim djelovanjem preko paracentara moći u obliku osnivanja različitih organizacija i udruga,djeluju na stvarnu vlast i potčinjavaju je svojim interesima.Jedan tipičan primjer je Otvoreno društvo Georga Soroša,agenta za specijalne operacije lihvarske kabale ,čije jato tzv. nevladinih udruga djeluje razarajuće na tradicionalno društvo namečući nove iskrivljene standarde demokracije,ljudskih sloboda ,rodne i lgbt orijentacije i to djelujući na ograničavanje prava većinskih naroda.Istovremeno,radnička se prava dva desetljeća krešu takozvanim reformama,koje uvijek ciljaju na što veći profit korporacija i što manja prava radnika.

VL
BU
BuddhaZG
21:43 03.03.2019.

Čim se iza toga krije famozni IPSOS sve je rečeno. Žali Bože tako velikog članka i toliko potrošenog papira na naručena sranja koja IPSOS uredno servira a postotak promašaja im je i do 40%. ZDS !

VL
PA
pandur
19:39 03.03.2019.

Ovaj narod definitivno spada među najluđim na svijetu-prema anketama treći najpopularniji političar među HDZ-ovcima je poster boy za lustraciju i mrzitelj Hrvatske mayor for life Bundy, i o istom 42 posto svih ispitnika ima pozitivan dojam.Mrak Taritaš može računati naa potporu 42 posto birača...Ako je svijet ludnica,Hrvatska je odjel za nasilne.Najbolje riješenje je da se proglasi izvanredno stanje i da vojska spasi ovaj slijep i lud narod od samog sebe prije nego što je prekasno.

VL
SO
Somelier
07:18 04.03.2019.

Svatko ima pravo sebe nazivati kako hoće. Plenković sebe naziva demokratom a obični je diktator koji krade narodu potpise skupa sa svojim ministrima. Ovi sebe nazivaju suverenistima, ne zato "što je Hrvatska suverena" već zato što priželjkuju to. Neke od tih stranaka, strančica su parlamentarne ili njihovi članovi pa neznam zašto to podcijenjivati. Jedini problem tih strančica je što ne uspijevaju nikako da se ujedine. Pošto Nezavisni Za Hrvatsku žele nastupiti samostalno na Europskim izborima gube šansu za uspjeh jedni i drugi. Da se udruže Suverenisti i NZH imali bi smo čvrstu oporbu HDZ-u. K tome trebamo i iskrenost Hrvatskoga naroda. HDZ nas je pokrao ne potpisima i ako Hrvatski narod to pamti HDZ je izgubio 400 tisuća glasova. Ali ajde ti vjeruj našemu čovijeku koji vjerojatno voli da ga se vara i krade.

VL
BO
boris
20:20 03.03.2019.

uh koliko je mrzak taj plenkovic i hoce na silu prikazati sve sto je protiv njega kao lose, a sta su on i njegovi napravili?

VL
CR
cromak
16:09 04.03.2019.

Desnicari moraju imati cijelinu, tako mogu dominirati, jer su Hrvati kozervativci 80%, ovako rastavljeni na proste faktore nemaju sansu, samo pod jednim imenom se skupljaju mase. Izbjegavati partiska i stranacka imena. mora biti zajednica npr. CCZ ili HKZ sa kozevativnimtivnim vrjednistima, jer su Hrvati umorni od partijanja strancenja i kolectivne odgovornosti koja ne vodi nicemu, samo u propast. mora biti inividualna odgovornost za sviju.

VL
DA
Danijel2
11:57 04.03.2019.

Iako nije tako jednostavno, ali u biti postoje dvije strane: oni koji rade za dobrobit Hrvatske i suprotno od tog. Moraš biti pravi idiot pa da ne razmišljaš svojom glavom, već samo čekaš druge da ti nameću svoj interes. Zatajivanje istine je slično kao i zanemarivanje oboljelog zuba; što kasnije to gore.

VL
DU
Deleted user
20:24 03.03.2019.

Ima samo jedan mali problem, svi osim nas vide da je globalizam mrtav, Tramp to zna, Putin to zna, EU tupi svoje, ali odlaskom Merkelice, potop, šteta dobro zamišljen globalizam, ali kad su sa Rusima bili neiskreni, propala dobra ideja, samo kao i uvijek mi ćemo se boriti i poslije kapitulacije, jbg.

VL
JO
jocoudriga
20:54 03.03.2019.

Populisti prodaju rog za svijeću naivnoj boraniji koja će uvijek biti i ostati boranija.

VL
HD
HDZSDP
22:58 03.03.2019.

I baš zato MOST

VL
NE
nemanatrag
21:05 03.03.2019.

Magla na kile ili kvadratne metre...biraj me rajo....

VL
SC
Serious_Callers_Only
20:42 03.03.2019.

Desnica u RH nema ekonomsku politiku. Povlači poteze samo na osnovu toga što će se svidjeti biračima i dobiti medijski prostor. Pošto birači ne vole slušati o poreznom opterečenju i parafiskalnim troškovima (najgluplja tema ikad), mogu samo kao šamani dat ljudima nadu, ponos i uvjerenje da im njihov duhovni vuk uvijek čuva leđa i snima sve šte se događa.

VL
Avatar dzambo
dzambo
01:56 04.03.2019.

...''Bol, domovina, nacija, svi na pod, ovo je privatizacija...''...Prije tih snova sebi obecaj samo levati idu u stecaj biro je pocetak, a penzija kraj radnicka klasa odlazi u raj....

VL
NE
Neonacionalist
19:36 03.03.2019.

Stjecanjem povijesnih okolnosti za nas prilično nesretnih ili jednostavno nepovoljnih mi zapravo nikad nismo niti stigli uživati ili prakticirati suverenost i nije čudno da to našem narodu na određeni način nedostaje , nismo uspjeli stvoriti svoju naciju krajem 19.st. kadaa su se mnoge stvarale diljem Europe, nismo to uspjeli niti u jednom od prijelomnih narednih razdoblja u 20.st. tj. nakon 1.svj.rata kada se raspala višenacionalna država AU u kojoj smo dotada živjeli u jednom podređenom položaju jer smo je odmah zamjenili drugom višenacionalnom zajednicom onom jugoslavenskom što je ispalo iz gorega u još gore pa je onda nakratko stvorena NDH koja je umrla sa nepune četri godine a i te četri godiine bila spojena na inkubatore zapravo kao njemačko-talijanski protektorat i to sve u užasnim ratnim uvjetima dakle nije uspjela dočekati mirnodopsko vrijeme i neki normalan posljeratni razvoj , onda druga komunistička Juga iz koje smo se krvavo morali izvlačiti da bi konačno 90-tih uspjeli ostvariti nezavisnost ali ubrzo smo opet gledali kako ćemo uči u neku novu uniju ovaj put EU i eto . Jednostavno možemo kazati da je hrvatska država prekasno stvorena u odnosu na većinu europskih država i to u vremenu kada u okvirima novog globalističkog poretka i procesa nadnacionalnog objedinjavanja u okvirima EU je suverenost izgubila na značaju i bilo je teško održati , naposljetku postavlja se pitanje da li mali narodi mogu i koliko biti suvereni .

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.