Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FOTO PREGLED

Shrvana obitelj na sprovodu Milana Bandića: Kći Ana Marija se nije odvajala od zagrljaja majke Vesne

Foto: PIXSELL
1/19
03.03.2021.
u 15:10

Posebno je bila shrvana kći Anamarija koja nije skrivala tugu zbog smrti oca, a utjehu je potražila u zagrljaju majke Vesne.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pokopan je na groblju Mirogoj u nazočnosti članova obitelji, brojnih prijatelja, poznanika, članova državnog vrha ali i mnogih građana koji su pristigli na posljednji ispraćaj.

Na pogrebu su bili supruga Vesna, kći Anamarija, kao i njegovi brat Drago i sestra Tonka.

Foto: PIXSELL

Posebno je bila shrvana kći Anamarija koja nije skrivala tugu zbog smrti oca, a utjehu je potražila u zagrljaju majke Vesne.

Milan Bandić i njegova supruga Vesna Bandić rijetko su se pojavljivali u javnosti. Vesna, rođena Zagrepčanka, završila je primijenjenu umjetnost i dvadeset godina radila u projektnom rudom. Rijetko davala intervjue, ali uoči predsjedničkih izbora 2010. na kojima je sudjelovao i njezin suprug, Vesna je opširno razgovarala s Večernjim listom.

Na pitanje dijeli li svjetonazore svoga supruga, kazala je: 

"Za mene je on savršen muškarac. Zajednički dijelimo ljubav prema obitelji, koju smatramo svojim najvećim blagom, i poštujemo kršćanske vrijednosti. Imam osjećaj za pravdu i potrebe običnih ljudi, što jest blisko socijaldemokraciji, ali i socijalnom nauku Katoličke crkve".

Progovorila je i o mentalitetu Hercegovaca.

"Ne promatram ljude prema tome odakle dolaze. Dijelim ih na dobre i loše. Kao rođenoj Zagrepčanki odrasloj na Cvjetnom trgu, Hercegovina mi se svidjela na prvi pogled. Hercegovci također. Upoznala sam ih kao iskrene, ponosne, poštene i vrijedne ljude. Nekoliko glasnih pojedinaca, prema kojima se proteklih godina stereotipizirao cijeli kraj, ne mogu i neće promijeniti moje mišljenje o njima". 

Pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obožavao je i svoju Ana-Mariju, jedino svoje dijete. Bandiću je njegova jedinica bila veliki ponos, to nikada nije skrivao. 

Otkako je njezin otac bio na funkciji gradonačelnika, Ana Marija je držala distancu od medija. Prije 12 godina, dok je još bila studentica matematike na PMF-u, dala je intervju, također, za Večernji list. 

"Kad me netko pita kako se prezivam, ne moram dva puta ponavljati. Moje prezime klasična je priča, svi misle da mi je život zbog njega bajka. Ne mislim reći da mi nešto nedostaje, ali zbog sebe želim svima dokazati da se znam brinuti za sebe i da ne moram živjeti pod staklenim zvonom", ispričala je tada.

POGLEDAJTE VIŠE: FOTO Srhvana obitelj na sprovodu Milana Bandića

1/18

Ana Marija je završila MIOC, a nakon toga je tri godine studirala medicinu, kada je shvatila da ipak ne želi biti liječnica. Potom je upisala Prirodoslovno-matematički fakultet, smjer statistika. Fakultet je završila 2012. godine i zaposlila se u informatičkoj firmi Combis kao softverski inženjer.  

Podsjetimo, Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, preminuo je u 66. godini u noći sa subote na nedjelju od posljedica srčanog udara.

Komentara 40

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
16:41 03.03.2021.

Milsim da nije OK ne spomenuti gđu Nataliju kod nabrajanja obitelji. Puno naših novaca je potrošio kupujući joj nakit i torbice.

ZA
zagabria5
15:50 03.03.2021.

U ovakvoim trenucima ljudski je reći počivao u miru i sućut obitelji

DU
Deleted user
19:14 03.03.2021.

u redu je da obitelj tuguje...ali ono danas prava parada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije