Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKRAJINSKA KRIZA
Povratak na članak

'Shale gas' revolucija u SAD-u spašava Europu 
od Rusije

Zahvaljujući novoj tehnologiji proizvodnje plina iz škriljevca, SAD je povećao proizvodnju plina za 35% u pet godina

Komentari 10

PL
@ploto@
22:59 04.04.2014.

Ovaj način vađenja plina iz zemlje,pomoću ubacivanja otrovnih kemikalije,koje zagađuju podzemne vode i zrak,može smisliti jedino bolesno pohlepni cionistički um.Nakon GMO,evo još jednog njihovog zločina protiv života i protiv planeta.Btw. friction metoda dokazano izaziva potrese i na terenima koji nisuu sezmički aktivni.Što je ekspolatacija duža,to se više povećava opasnost od potresa,Ali koga briga jer važan je profit pa makar bio i krvav.

VL
Avatar superhik74
superhik74
19:36 04.04.2014.

Sigurno, plin ce letjeti zrakom do Europe jer nikakav plinovod ne treba da bi se doveo Americki plin, jer to je demokratski plin koji sam ide gdje treba, za razliku od Ruskog diktatorskog plina koji treba plinovod da bi do odredista dosao. Postoji jedan mali problemcic, cista sitnica, Atlanski ocean. Znam te pusko (NATO) dok si pistolj bila. Ha, ha, ha... Sda bi Ameri prodavali duplo skuplji plin EU kako bi oni zaradili a EU i Rusi izgubili. Toliko su prozirni da je to vise nego smijesno.

VL
DU
Deleted user
12:18 05.04.2014.

Čak i kad bi postojala sva potrebna infrastruktura za uvoženje jeftinog američkog plina, dok bi ga se pripremilo za transport i dok bi stigao do Europe i drugih udaljenih destinacija bio bi skuplji od ruskog, što je stvarni razlog zašto ga se uopće ne izvozi, ali to je lobistima koji dobivaju plaću za prodavanje magle sve svejedno. „Sloboda“ nije besplatna, kako reče Obama. Međutim, uzalud im sve te priče, velike kompanije nikad ne bi postale tako velike da ne znaju računati i da nisu u stanju primijetiti kad netko fantazira naglas.

VL
JT
j.togo
20:35 04.04.2014.

Hmm, pa to je dobro. Kada bi barem mogli transportirati puno,puno plina u EU, pa neka Ameri kemikalijama otruju svoju zemju i svoje ljude... i svijet se oslobodio, kriminalaca ubojica,kuge...zvane USA.

VL
RA
Rangostar
14:05 05.04.2014.

Ako taj plin bude jeftiniji od ruskog kupovace ga i rusi samo sumnjam da je moguce dopremit plin sa druge strane svjeta i da bude jeftiniji od ruskog. Jedino ako nas ne ubjede da je bolji,cistiji zdraviji a da ruski plin izaziva teske bolesti,svrab i djeca bjeze iz skole itd...

VL
Avatar insideout
insideout
17:56 05.04.2014.

ahahaaa oni ne spasavaju europu od rusije nego hece europi da prodaju svoj gas. ajde neka "Europa" bojkotuje americki gas, ahahahaaa.

VL
DU
Deleted user
14:24 05.04.2014.

Amerika suze roni za europom,mo`s mislit,evo spremni su daim "ukapljeni"plin prodaju za bagatelu,valjda ce kostati jedva s prevozom oko 500 dolara m3,hehehe

VL
SK
sladja_kava
19:24 04.04.2014.

taj plin škriljevac je cudo i svaka cast amerima vise nece biti zime kod nas budu nas grijali kao MMF bar jos 50 godina najmanje sa kreditima i dugovima hehe

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.