Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOD MOŽE BITI KOBAN
Povratak na članak

Sezona je osa i stršljena, evo kako ih se najbrže riješiti

Jedan od načina uništavanja osa i stršljena je korištenje insekticida, no postoje i prirodnije metode

Komentari 6

D0
D0mag0j2602
18:17 20.08.2021.

Imam djecu, obitelj, veliku kuću na selu. Samo ove godine u dva dana 3 uboda ose i jedan stršljana. I da, ubijam ih, uništava gnijezda i tjeram ih od kuće i obitelji, djece. Ne pada mi na pamet da im prepustim kuću, plaćam režije i da sa obitelji ostanem u stanu zbog njih. A vi koji ih volite i čuvate, čuvajte ih kod sebe u dnevnom boravku, ak ih ne možete dovoljno sakupiti javite, ja bum vam ih poslao gratis. Nejdem ja po livadama i šumama i tamanim ose i stršljana, ali želim sačuvati djecu od uboda. Tko ih voli nek u njima uživa. Ugodno vam i sretno bilo.

VL
FU
fuji91
12:01 20.08.2021.

Nemojte ovo nikada raditi. Takva zamka namami sve strsljene u krugu jeddnog kilometra. Pa svi drugi susjedi nemaju strsljena a ovi sa zamkom na prozoru ne mogu izaci na tersau od hrpe strsljena koji su dosli.

VL
DU
Deleted user
15:05 20.08.2021.

Osa, pćela, stršljen imaju izuzetno značajno mjesto u eko sustavu, kada njih ne bude, neće biti ni nčovjeka. Koje nerazumijevanje, tupost , neukost. Svi ti kukci nikada ne napadaju , ako se ne osječaju ugroženima. Oni imaju malo ganglija ii često pogrešno protumaće naše postupke. Ljudi bi rebali imati mozak i u njega pohranjivati znanje i izbjegavati dovoditi u zabludu kukce sa ganglijima, Uništavanje bez znanja i razloga, čak ni ovi lukci sa mikrogramima ganglija ne rade.

VL
DR
Draconic5
12:09 20.08.2021.

Bože, tko piše ovakve članke i zašto? Ostavite na miru kukce, zaboga. Ubod može biti koban, ali samo ako je netko alergican, a takvi valjda znaju što moraju raditi. Ali treba širiti paniku, "bojite li se", ajooooj...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.