Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za nacionalne manjine

Šezdeset žena sa burze osposobit će za pčelarstvo, mljekarstvo...

zene
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
04.12.2013.
u 10:53

Prijave traju do kraja godine, a novu priliku mogu iskoristiti žene iz Karlovca, Slunja, Ogulina, Krnjaka, Vojnića i Plaškog

Nezaposlene žene do 65 godina, pripadnice nacionalne manjine iz Karlovca, Ogulina, Slunja, Krnjaka, Vojnića i Plaškog, imaju priliku da povećaju svoje šanse za zapošljavanjem.

Bespovratni novac iz EU

Njih šezdeset besplatno će se educirati iz područja pčelarstva i proizvodnje meda, mljekarstva, sirastva, uzgoja ljekovitog bilja i slično. To im omogućuje novi projekt Ženske grupe Korak “Nove vještine za jednake mogućnosti” financiran iz EU.

Prijaviti se mogu do kraja godine u Koraku ili na telefonski broj 600-392. U siječnju bi trebala početi edukacija za asistente, a potom u travnju i za odabrane žene.Ukupna vrijednost projekta je 191.990,74 eura od čega je bespovratno 149.656,80.– Na ovaj smo se projekt odlučili iz razloga što su nam se javljale mnoge žene od 40 do 50 godine zainteresirane za takav posao.

Ovakva eduakcija omogućuje im da postanu nositeljice OPG-a ili pak da se zaposle na nekom od takvih gospodarstava – napomenula je predsjednica Korka Mirjana Duduković.

Predstojnik karlovačkog Zavoda za zapošljavanje Žarko Vukobrat kaže da provode odabir potencijalnih kandidatkinja. Izrazio je nadu da će projektom omogućiti nova zapošljavanja i da će na kraju svi sudionici biti zadovoljni. Podršku pruža i Grad Karlovac.

Dobivanje certifikata

– Zadovoljni smo što sudjelujemo u projektu usmjerenom prema zapošljavanju. Ovime se nezaposlenima pruža nova prilika kroz stjecanje dodatnih vještina i znanja. Time se osnažuju i njihove sposobnosti u procesu traženja posla – rekla je pročelnica Andreja Navijalić.

Edukaciju izabranih provodit će Učilište za obrazovanje odraslih Apis. Program traje 120 sati i provodit će se na tri lokacije u grupama sa po dvadeset polaznica.

– Provodimo 23 programa u poljoprivrednim zanimanjima, a predložili smo one za koje smatramo da bi bili najatraktivniji u Karlovačkoj županiji. Polaznice će proći teorijski i praktični dio, a na kraju osposobljavanja će dobiti i certifikat– rekao je Alen Konjević.

Ključne riječi

Komentara 2

TT
tata.tomy
15:52 04.12.2013.

Ako sam dobro shvatio ovaj članak, a volio bi da nisam, jedini uvjet za sudjelovanje na edukaciji je da kandidatkinja nije - Hrvatica... neka me netko uvjeri da to nije diskriminacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije