Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krešimir sever

Sever: Želimo masovne prosvjede s umirovljenicima, studentima...

krešimir sever (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/3
28.02.2013.
u 13:28

Već danas svaki onaj koji ne radi, a školuje se treba računati na to da će možda morati raditi ne više do 67 nego i do 70-ak godina, kaže Sever

– Mi želimo masovne prosvjede. To je pitanje više ne samo sindikata, to je pitanje građana u cjelini. Ovo se odnosi i na nezaposlene, ovo se odnosi i na umirovljenike i na studente i na školarce – rekao je predsjednik NHS-a Krešimir Sever danas ispred Banskih dvora te dodao da zbog nedostatka socijalnog dijaloga te Vladina dodvoravanja MMF-u i Svjetskoj banci sindikalne središnjice rade na organizaciji velikog prosvjeda.

Napomenuo je da će s detaljima o prosvjedu uskoro izaći u javnost.

– Već danas svaki onaj koji ne radi, a školuje se treba računati na to da će možda morati raditi više ne do 67 nego i do 70-ak godina. Kada vam pošalje poruku vaša Vlada, koju pozdravlja MMF, da smo mi građani trošak, da smo mi građani očito netko tko ih opterećuje, onda više nije pitanje trebaju li to raditi sindikati, nego je pitanje trebaju li doista građani reći: E. pa ovoga puta ste stvarno prevršili svaku mjeru – zaključio je Sever.

Dodajmo i da su Nezavisni hrvatski sindikati jučer predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću uputili pismo vezano uz najave iz Zaključne izjave Misije MMF-a. Posebno su reagirali na mogućnost da se Zakon o radu mijenja prema uputama MMF-a, najavivši izlazak na ulicu ne samo članova sindikata nego svih građana Hrvatske.

– Što biste se dogovarali i pregovarali sa socijalnim partnerima, što biste pitali građane ako sve to lijepo možete dogovoriti s MMF-om, Svjetskom bankom, bonitetnim agencijama i drugima?! Zar vam je važnije odobrovoljiti i zadovoljiti te iste „bjelosvjetske moćnike“, nego li služiti interesima hrvatskih građana? Jesu li vam doista ti građani toliko malo važni – kritiziraju sindikati.

>>Sever Vladi: Prihvatite li prijedloge MMF-a, izvest ćemo ljude na ulicu!

>>Sindikati: Preporuka o odlasku u mirovinu sa 67 godina je suluda

Komentara 25

V4
Vladimir12-4
13:34 28.02.2013.

Sever, a kaj bu poslie prosvjeda, kase se budu same napunile? Prazne su vec deset godina, gdje si bio dosad?

PA
pasara
13:37 28.02.2013.

Ma gospodine Severu.Cinjenica je da imate mjesecna primanja od nesto preko 14 000 kuna.Takoder stoji cinjenica da za nista ne odgovarate.Cinjenica je da niko nezna koga Vi predstavljate.A cinjenica je da u citavoj Vasoj galami nemo nikakav konkretan prijedlog u vezi bilo cega,a kamo li za popravak sadasnjeg stanja u Lijepoj nasoj.Zivjeli Vi jer nam ukazujete kako se danas moze ugodno opstati ne radeci nista uz popunjavanje vremena bezveznom galamom.

DU
Deleted user
21:44 28.02.2013.

Ja dotičnome gospodinu APSOLUTNO NIŠTA NE VJERUJEM!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije