Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SINDIKATI I HDZ

Sever: Vladajući provode politiku straha, uhićenje Babića je zastrašivanje

Krešimir Sever
Goran Stanzl/PIXSELL
06.02.2014.
u 15:53

HDZ-ov Boris Kunst je rekao da su saslušali sve sindikalne primjedbe te da će ih stranačka tijela raspraviti i zauzeti stav

Čelnici sindikalnih središnjica nastavili su s obilaskom saborskih Klubova zastupnika kojima iznose svoje primjedbe na prijedlog izmjena Zakona o radu, a danas su se sastali sa zastupnicima HDZ-a. HDZ-ov Boris Kunst je rekao da su saslušali sve sindikalne primjedbe te da će ih stranačka tijela raspraviti i zauzeti stav.

- HDZ od početka prati donošenje novog Zakona o radu kao i stavove sindikata vezano za promjene zakona. Ono što je sigurno jest da HDZ neće podržati zakon kojim se umanjuju prava radnika. Ovo što radi ova Vlada je pokušaj zamagljivanja stvarne situacije, njihove nesposobnosti da bilo što učine - zaključio je Kunst.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Hrvatske Krešimir Sever naglasio je će ustrajati u naporima da ovakav Zakon o radu ne prođe.

- Vladajući provode politiku straha. Pa i ovo uhićenje čelnika Hrvatskog liječničkog sindikata Ivice Babića je zastrašivanje – uvjeren je Sever.

Podsjetimo, sindikalni čelnici su se jučer sastali i s predsjednikom Sabora Josipom Lekom od kojeg su tražili odgodu rasprave o Zakonu o radu dok oni ne obiđu sve saborske Klubove zastupnika i objasne im nedostatke ovako postavljenog vladinog prijedloga.

Budući je anketa među građanima pokazala da mali broj njih podržava generalni štrajk, sindikalisti su uvjereni da će ih svakim danom sve više građana podržavati.

- Naša istina teško dolazi do građana zahvaljujući mašineriji i manipulaciji predlagatelja zakona, no ipak vjerujemo da će na koncu istina doći do njih. Potpora građana nam je važna i očekujemo je, ali nije presudna za aktivnosti koje sada provodimo - rekao je Mladen Novosel iz SSSH.

Komentara 4

Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
16:14 06.02.2014.

Proglasite generalni strajk i to za cijelu Hrvatsku,za cijeli narod/gradjane RH.

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
18:16 06.02.2014.

Krešimire ,upravo tako ide se taktikom slomio ćemo jednog i osta li će shvatit. Narodu je dosta nemoje samo vi (sindikati)posvadati se između sebe zbog dokazivanja pred clanstvom. Povedite i ujediniti narod.

Avatar Alfa_pro
Alfa_pro
21:25 06.02.2014.

Opaaaa ! Nesto ne stima ? Sad ne kriju, da su na platnome spisku HDZ - a. Babic nevin ?? A nije vam smetalo 16 godina unistavanje RH. od strane HDZ - a ! Bili ste uhljebljeni i nije naravnoo bilo straha heheheh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije