Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kampanja

Seul najavio nastavak propagandnih poruka na granici sa Sjeverom Korejom

koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
07.01.2016.
u 11:59

"Četvrti nuklearni pokus Sjevera proizvoljno je kršenje međunarodnih obveza i teško kršenje međukorejskog sporazuma od 25. kolovoza"

Južna Koreja najavila je u četvrtak da će nastaviti propagandnu kampanju na granici sa Sjevernom Korejom kao što je to učinila u kolovozu, a što je tada izazvalo prijetnje vojne odmazde Pjongjanga.

Odluka o ponovnom postavljanju moćnih zvučnika na snažno militariziranoj granici između dviju zemalja uslijedila je nakon četvrtog nuklearnog pokusa Pjongjanga, izjavio je glasnogovornik Plave kuće, ureda južnokorejskog predsjednika.

– Četvrti nuklearni pokus Sjevera proizvoljno je kršenje međunarodnih obveza i teško kršenje međukorejskog sporazuma od 25. kolovoza – dodao je on.

– Južnokorejska vlada odlučila je stoga nastaviti s emitiranjem na granici sa Sjeverom od petka u podne – navodi se.

>> Vijeće sigurnosti UN "oštro osudilo" sjevernokorejski nuklearni pokus

Komentara 1

Avatar superhik74
superhik74
17:53 07.01.2016.

Uvijek je "pametno" cackati mecku naoruzanu nuklearnim oruzjem. Kako bi anglo-saksoni rekli :What could go wrong ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije