Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije mu lako

Sesvečanu su kroz ruke prošli svi ugovori koje je HDZ potpisao

'20.10.2010., Sabor RH, Markov trg, Zagreb - Sjednica saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva na kojoj se raspravljalo o ponovnom aktiviranju saborskog mandata Ive Sanadera. Mandat Ivi Sanaderu je
'Boris Scitar/PIXSELL'
Autori: ipš/VLM, pmž/VLM
08.11.2011.
u 12:00

Osim što je iz tajništva vladajuće stranke, nije od političara koji moraju biti aktivni u kampanji i naslikavati se po terenu.

Tko će predstavljati stranku u daljnjem tijeku USKOK-ove istrage o nelegalnom financiranju pitanje je na koje se u HDZ-u odgovor nije dugo tražio.

Najbolji da ide na sud

Damir Sesvečan, javnosti najpoznatiji kao šef saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva, kako doznajemo iz vrha stranke, bio je prvi i jedini izbor, a odluku je Predsjedništvo donijelo prošli tjedan. Vrijednog, stručnog i samozatajnog pravnika iz Vrbovca koji "za sada" nema mrlju u karijeri vrhuška je na novu funkciju postavila i zbog još jednog logičnog razloga – jer je dugogodišnji zamjenik tajnika stranke.

Bio je zamjenik i Ivanu Jarnjaku i Branku Bačiću i svi ugovori koje je stranka potpisivala prošli su kroz njegove ruke te je zbog toga, smatraju u Predsjedništvu, najbolja osoba da ih predstavlja na sudu. Osim toga, nije političar koji ima zadatak šetati po izbornim turnejama i koji se mora naslikavati po medijima. Drugih kandidata za tu novu funkciju navodno nije ni bilo.

Ne zna što ga čeka

U HDZ-u tvrde da su kao predstavnika stranke u kaznenom postupku htjeli isključivo osobu iz tajništva stranke, pa stoga u igri navodno nije ni bio netko iz Predsjedništva HDZ-a. Tako je to, doznajemo, predstavljeno i Sesvečanu, za kojeg bliski suradnici kažu kako vjerojatno još nije ni svjestan što ga čeka. Nije mu lako, uglavnom su komentari koji se čuju na račun trenutačne Sesvečanove pozicije. To i ne čudi previše s obzirom na to da je riječ o vrlo nezahvalnoj ulozi.

Kako doznajemo od nekolicine hadezeovaca, nova uloga za Damira Sesvečana nije nimalo ugodna, no bez pogovora ju je prihvatio jer je želio učiniti nešto za svoju stranku, obraniti joj čast i dokazati da nisu svih 220 tisuća članova, koliko ih stranka ima, veleizdajnici. Kako neslužbeno doznajemo, Sesvečan obranu svoje stranke već naveliko priprema, a sve, naravno, u dogovoru s Predsjedništvom stranke.

Ne boji se loše reklame

Kako doznajemo od kolega koji su bliski Sesvečanu, on se ne boji da će mu novi zadatak donijeti negativan publicitet te da će mu naštetiti u političkoj karijeri. U to ne vjeruje ni HDZ-ov Krunoslav Markovinović, koji ga poznaje 20 godina.

– On je vrlo korektan čovjek, marljiv, tih, ne voli medijske nastupe. Mislim da će on jako dobro odraditi svoj novi posao – uvjeren je Markovinović. I drugi hadezeovci koji surađuju sa Sesvečanom opisuju ga kao studioznog i pedantnog čovjeka.

Komentara 36

X2
xychhr-200
13:41 08.11.2011.

. I sad će ovak poštenjak zastupati i braniti KRADEZENJARE... da je stvarno pošten, nikada to ne bi radio.

Avatar dariodario551
dariodario551
15:16 08.11.2011.

Svaki član moje obitelji donijeti će video dokaz za koga je glasao !

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
19:45 08.11.2011.

08.11.2011. u 15:36h elfenomeno77 je napisao/la: dariodario551 a da malo zađeš sa iblerova trga na svjezi zrak ============================== Gdje je to ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije