Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sestre iz Mostara prevarile desetke ljudi za ukupno milijun KM

most
Zoran Grizelj
VL
Autor
Hrvoje Dečak
24.02.2010.
u 17:52

Selma Husić i Tajma Gosto bile su pobjegle u nepoznato, a mislilo se da su u Njemačkoj. Još početkom mjeseca govorilo se da je Tajma Gosto javila mužu SMS-om kako “odlaze na šest mjeseci nešto zaraditi” i poručila mu neka “proda što se prodati može”.

Mostarska je policija uhitila sestre Selmu Husić i Tajmu Gosto, koje sumnjiči da su preko jedne mikrokreditne organizacije izvele nezapamćenu prijevaru – prema pojedinim tvrdnjama tešku čak milijun maraka – uvukavši desetke građana u kredite bez njihova znanja.

Informaciju je potvrdio šef sektora kriminalističke policije MUP-a HNK Srećko Bošnjak.

Selma Husić i Tajma Gosto bile su pobjegle u nepoznato, a mislilo se da su u Njemačkoj. Još početkom mjeseca govorilo se da je Tajma Gosto javila mužu SMS-om kako “odlaze na šest mjeseci nešto zaraditi” i poručila mu neka “proda što se prodati može”.

Ključne riječi

Komentara 2

RE
rebecca
19:03 24.02.2010.

Vecernji List polako ali sigurno postaje lektira za kretene. Nesto poput Bild Zeitunga.

SO
soko1
20:51 24.02.2010.

nisam imao prilike prije čitati i slušati vijesti o ovom slučaju tako da nepoznam detalje ali želim reći da sam i sam zaposlenik jedne takve kreditne organizacije i mislim da ovaj čin dvije sestre nisu mogle same uraditi bez određenih kumovanja tj. ovakvom činu moraju potporu dati još najmanje 5 osoba što je malo nevjerovatno da su osobe zaposlene u banci dopustile ovakav čin. s obzirom na to ne želim reći da nije bilo prevare ali neka policija radi svoj posao. Često puta se danas pojavljuju u ovom kriznom vremenu korisnici kredita a i žiranti koji tvrde da nisu potpisali mjenicu niti dali svoje garancije uprkos što si ih uredno informirao o visini kredita , roku i visini rate te o njihovim obvezama i mogućim po njih posljedicama ako dođe do problema otplate istog. Tako da je svijet takav kada te treba zlatan si a kad nastane problem najgori si. pozdrav svima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije