Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neukrotiva obitelj

Sestra ubojice orobila dućan u koji je svaki dan dolazila u šoping

Danijela Budimir
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
11.11.2014.
u 16:21

Prodavačica je Danijelu Budimir sa sigurnošću prepoznala jer je šalom prekrila samo usta, dok je ostatak lica bio nepokriven

Danijela Budimir (39) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđena na tri godine zatvora zbog pokušaja razbojstva. Prema optužnici, ona je 21. studenog 2011., maskirana šalom i šiltericom, upala u trgovinu INovina na Vrapčanskoj cesti u Zagrebu. Za pojasom je imala nož, a kada ga je počela izvlačiti, djelatnica trgovine zgrabila ju je i počela tresti pa je Danijela Budimir pobjegla ne uspjevši se domoći novca.

– Bili ste stalna mušterija u toj trgovini pa vas je djelatnica trgovine sa sigurnošću prepoznala, tim više što ste šalom prekrili samo usta, dok vam je ostatak lica bio nepokriven. Osuđeni ste na najnižu kaznu predviđenu zakonom, a kako ste već osuđivani za isto djelo, sud nije mogao primijeniti institut ublažavanja kazne – kazala je u obrazloženju presude sutkinja Tanja Pavelin Borzić.

Istom presudom Danijela Budimir nepravomoćno je oslobođena optužbe za pljačku iste trgovine 17. studenog 2011. I u tom je slučaju, prema optužnici, upala u trgovinu maskirana šalom, a nakon što je djelatniku zaprijetila nožem, on joj je dao 5830 kuna. Obrazlažući presudu u tom djelu, sutkinja je kazala da djelatnik razbojnici nije vidio lice.

– Djelatnik nije znao opisati ni odjeću ni šal razbojnice. Kazao je da je poslije posumnjao da biste vi mogli biti ta razbojnica, no to nije bilo dovoljno da bi sud sa sigurnošću utvrdio da ste vi počiniteljica pa je u tom djelu donio oslobađajuću presudu – kazala je sutkinja.

Inače, Danijela Budimir sestra je Marsela Budimira koji je pravomoćno osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora jer je 12. veljače 2003. ubio policajca Željka Murka (34). Ubio ga je nakon što je policija organizirala potjeru za Budimirom koji je netom prije orobio banku u Nedelišću iz koje je odnio 310.000 kuna. Nakon što je osuđen na maksimalnu kaznu, Budimiru se sudilo za još neka razbojstva.

Komentara 1

Avatar almaminjo
almaminjo
21:21 11.11.2014.

Pa nije joj ni trebao dosuditi kaznu...zar sudcima nije dovoljan samo ukor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije