Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje za smrt A. Abramova

Sestra ubijenog: Pijan mi se samo smješkao

abramov
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/4
17.12.2013.
u 17:09

Optuženi zbog nepružanja pomoći životno ugroženom mladiću pred sucem Županijskog suda u Rijeci Sašom Cvijetićem sjede Dario Savić i Dario Cupać.

Kao smirenog, miroljubivog i vrlo pristojnog mladića, opisivala je u riječkoj sudnici Suzana Abramov svog tragično stradalog brata Aleksandra, creskog studenta u Rijeci, ubijenog u središtu grada u prosincu 2009. godine u brutalnoj tučnjavi.

Za njegovo je ubojstvo optužen u Srbiji nakon tragičnog događaja odbjegli Dušan Cupać kojem se sudi u odsutnosti, a optuženi zbog nepružanja pomoći životno ugroženom mladiću pred sucem
Županijskog suda u Rijeci Sašom Cvijetićem sjede Dario Savić i Dario Cupać. Djevojka je , prisjećajući se kobne noći, ispričala da je brata oko tri sata srela u klubu na brodu Nina.

- Bio je dosta pijan, htjela sam ga odvesti kući, ali prijatelj je rekao da će on. Nije bio agresivan, samo se smješkao – ispričala je dodajući da je kasnije poslala brata Milomira po njega, no nije ga našao. Ujutro je saznala što se dogodilo pola sata nakon njihova susreta, da joj je brat pretučen na smrt i da se ugušio u vlastitoj krvi i da je sukob s nekim mladićima počeo na Korzu. Već kad je počela istraga o njegovoj smrti čula je da je pao na Nini i da su ga s broda iznijeli van pa su se, kazala je, javile neke sumnje o cijelom događaju.

Zbog njena iskaza, na prijedlog obrane optuženog Dušana Cupaća, Sud će saslušati mladiće koji su bili s Abramovim u društvu kako bi se detaljnije razjasnilo kakvo je bilo njegovo ponašanje u alkoholiziranom stanju i je li moglo utjecati na nepotrebno izazivanje sukoba koji je tragično završio.

Supružnici kod kojih je živio optuženi Dušan Cupać, inače rodbinski povezani, optuženog za ubojstvo opisali su kao radišnog i mirnog rekavši da se na njega nikad nitko nije žalio.

- Da je bio imalo agresivan sigurno mu ne bi dali da nam čuva djecu i šeta s njima – rekli su dodajući da nakon bijega s rođakom nisu u kontaktu.

I policajac i čistač ulica koji su se kobne noći zatekli na mjestu ubojstva opisali su da je nesretni mladić ležao sav krvav i teško disao, a potom je bio prislonjen na zid i tada već mrtav. I jedan i drugi na kratko su, prije nego su i znali što se dogodilo , vidjeli optužene nedaleko mjesta ubojstva. Za policajca je, ispričaoje, cijeli događaj bio traumatičan.

- Svi su kolege u glavi vrtjeli isto pitanje: da li smo napravili sve što smo mogli da spasimo mladića – kazao je dodajući da je uvjeren da je kolega koji je bio uz Abramova pružio pomoć kako je najbolje znao i mogao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije