Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sestra dječaka koji je u 13. godini postao otac dobila dijete u istoj dobi

14.02.2009.
u 17:23

Priča koja je u petak objavio tabloid The Sun potresla je Veliku Britaniju i još uvijek je tema svih britanskih medija, pa i njihovih političara. Riječ je o 13-godišnjem Alfieju Pattenu i njegovoj 15-godišnjoj djevojci Chantelle Steadman, koji su prije pet dana postali roditelji djevojčice Maisie.

Alfie Patten postao otac u 13. godini, djevojka mu je 15-godišnjakinja

Britanski su mediji otkrili da je 13-godišnji Alfie, koji ima još devetero polubraće i polusestara, prije nekoliko godina postao ujak, kad je njegova danas 19-godišnja sestra Jade postala majka također u 13. godini. Njegova druga polusestra Nicole, također 19-godišnjakinja, za cijeli je slučaj optužila njihovog 45-godišnjeg oca koji je prije dvije godine napustio obitelj zbog 19-godišnjakinje.

- Krivim našeg oca za to što se dogodilo Alfieju. Da nije bilo njega, Alfie ne bi bio u ovoj situaciji. Kad je tata otišao uništio je obitelj... - rekla je Nicole.

I političari razočarani
O slučaju su progovorili i britanski političari, koji su redom ocijenili kako ovaj slučaj ilustrira kakav je kolaps društva nastupio u Velikoj Britaniji.

- Ovo je užasan slučaj. Gledate tog dječaka koji je tako mlad postao otac, i tu djevojčicu, i mislite kako to nije u redu, to izgleda tako strašno. Te stvare treba napokon riješiti - rekao je član vlade Ed Balls.

- Ne znam pojedinosti o tom slučaju, ali mislim da svi želimo izbjegavati tinejdžerske trudnoće - izjavio je britanski premijer Gordon Brown. Konzervativac Duncan Smith rekao je da je to "tragičan primjer socijalnog propadanja".
(mp)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije