Naslovnica Vijesti Crna kronika

Šestorica stranaca napala policajce, tri policajca lakše ozlijeđena

Incident se dogodio u Prihvatnom centru Ježevo 9. siječnja
14. siječnja 2019. u 15:37 33 komentara 4227 prikaza
izbjeglice Ježevo
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Šivša nona!, na albanskom jeziku povikao je Aleksander N., jedan od “korisnika” usluga Prihvatnog centra Ježevo kada su 9. siječnja u 8 sati dvojica policajca  obilazili sobe u kojima su smješteni stranci te ih provjeravali i budili.

migranti Prebačeni u Trilj Slovenac prokrijumčario 39 migranata među kojima su bila i djeca

Riječi koje im je uputio u stvari su bile sočna psovka, a to mu nije bilo dovoljno pa je jednog policajca uhvatio za jaknu, dok je njegov cimer Ervin L. šakom pokušao udariti policajca u glavu. Nakon toga Aleksander N. i Ervin L. nastavili su udarati dvojicu policajca po glavi i tijelu. Policajci su im naređivali da prestanu, a kako su se napadači oglušili na policijske zapovjedi, policajci su upotrijebili silu da bi ih svladali.

Nakon što su ih svladali, odveli su ih u posebnu prostoriju, a samo 40-ak minuta kasnije isti policajac, koji je napadnut u 8 sati, ponovo je bio meta napada. Ovaj put su njega i njegovog kolegu u blagovaonici Prihvatnog centra, za vrijeme doručka napala četvorica Albanaca - Oliver T., Leli S., Gilaj G. i Antonio L. Njih su četvorica dvojicu policajaca istovremeno hvatali rukama oko vrata te su ih udarali nogama po glavi i tijelu, a dvojici policajaca u pomoć su priskočila druga dvojica kolega pa su zajedno svladali napadače.

policija Uhvatili ga blizu granice Za tisuću eura trebao prevesti Iračane i Pakistance u Sloveniju

U tom napadu trojica policajaca su lakše ozlijeđena, a šestorica Albanaca su na koncu zaradili prijavu zbog napada na službenu osobu. Dovedeni su pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, koji im je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Albanci su u iskazima danim na policiji i tužiteljstvu tvrdili da su policajce napali jer ih policajci u Ježevu navodno zlostavljaju i tuku.

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

  • ruzica_mario:

    jadne "izbjeglice"opet zrtve policijskog terora..ajmo udruge tipa are you sirious i ostali psihopati skocite na sve cetiri u obranu talibana

  • Krotila:

    policijo,tUcite pendrecima,šipkama,pUcajte "U" samoodbrani ne žalite nikoga

  • Darko22:

    Nisam znao da u Albaniji traje rat???? Na temelju koje činjenice se ti ljudi uopće nalaze u privatnom centru, na račun građana RH???