Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završen 3. Gfuk

Šest tisuća ljubitelja dramske umjetnosti uživalo u predstavama

gfuk11
Foto: MATIJA TOPOLOVEC/PIXSELL
1/10
20.04.2010.
u 09:31

Uspješnom se pokazala i Končićeva miniturneja predstave "Ni med cvetjem ni pravice" u dva zagorska grada i dvije općine.

“Važno je da se festival održi”, bila je misao vodilja izvršnoga odbora Kulturne udruge Glumački festival u Krapini jer je želja svih da postane tradicija, a i publika je pokazala da unatoč krizi ovaj kulturni događaj ima smisla. Organizatori, Udruga Gfuk i Pučko otvoreno učilište u Krapini, ovogodišnje glumačko proljeće stvarali su na dobroj posjećenosti zadnja dva festivala, kada je u dva vikenda u Krapinu došlo oko šest tisuća ljudi.

Ljubitelji kazališta ovo su proljeće imali priliku pogledati šest predstava. Zanimanje publike nije izostalo ni ovo proljeće pa je festivalska dvorana svake večeri bila puna posjetitelja.

Za neke od predstava, poput dugovječnih Stilskih vježbi Lele Margitić i Pere Kvrgića, tražila se karta više. Ovaj vikend na kazališnim daskama Festivalske dvorane Paula Jusić uprizorila je Udovicu, glazbenu komediju Ladislava Prežigala, pjesnika zagorskog podrijetla, a festival su zatvorili kolege dramskog umjetnika i pokretača ove glumačke priče u Zagorju Adama Končića Damir Lončar, Sanja Marin, Vid Balog, Ljubo Zečević, Željko Duvnjak, Ivica Zadro, Igor Mešin i drugi komedijom Cigle sv. Elizabete.

Uspješnom se pokazala i Končićeva miniturneja s Krležinom baladom Ni med cvetjem ni pravice, s kojom je nastupao u dva grada i dvije općine.

Predstave je pogledalo ukupno čak šest tisuća ljudi, pa organizatori već pripremaju četvrto izdanje Gfuka. Posebnost ovoga festivala, kako je rekla Viktorija Krleža, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, jest to da su se nakon što se spustio zastor glumci i članovi udruge nastavili družiti uz glazbu i zagorske delicije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije